Erdoğan'dan şehidin acılı kız kardeşine şok sözler!

CHP'li heyetin Kadirli'de ziyaret ettiği şehit Hakan Aktürk'ün kayınvalidesi, şehidin kız kardeşi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen ilginç telefonu ziyaretçilerle paylaştı.

Erdoğan'dan şehidin acılı kız kardeşine şok sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimatla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel eşliğindeki CHP'li heyet, 6 şehit veren Osmaniye'de temaslarda bulundu. CHP'li heyetin Kadirli'de ziyaret ettiği şehit Hakan Aktürk'ün kayınvalidesi, şehidin kız kardeşi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen ilginç telefonu ziyaretçilerle paylaştı.


Kadirli'ye gelen CHP'li heyet, Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün Dervişpaşa Mahallesi'nde bulunan kayınbabası Ali Küçüktamer'in evine geçti. Burada şehidin kayınvalidesi Emine Küçüktamer, cenaze sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aradığını belirterek, şunları kaydetti: "Bir telefon çaldı. Kızım açmadı telefonu, şehidin kız kardeşi telefonu açtı. Arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dı. Şehidin kız kardeşi 'Kimsin sen? Cumhurbaşkanı mısın Başbakan mısın?' dedi. 'Cumhurbaşkanıyım' dedi. Şehidin kız kardeşi ise 'Senin Bilal'in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi' dedi. Değil cumhurbaşkanı, 60 yaşındaki bir insanın söyleyeceği bir söz mü bu? Şehidin kardeşi ise 'Meslek mi koydunuz ki, herkes memleketini terkedip de gitmezdi.' diye konuştu." 

Yaşanan bu olayların ardından damadı gibi Uzman Çavuş olan kendi oğlunu da istifa etmesi için bu sabah görev yerine gönderdiğini anlatan kayınvalide Küçüktamer, "Uzman Çavuş oğlum görevinden ayrılacak, bugün istifasını verecek. Şimdiye vermiştir belki de. İkinci bir acı daha yaşamak istemiyorum. Oğlumun başına da bir iş gelirse ikimizi beraber gömmeleri lazım. Savaş ise hep beraber gidelim. 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşında nice kadınlarımız gitti. Biz de gideriz. Ama savaş yok, bir şey yok ortada, herkes koltuğunda rahat oturacak diye neden bizim çocuklarımız ölsün?'' dedi. 

CHP heyeti Kadirli'deki şehit ailelerine yaptıkları ziyaretlerin ardından Düziçi ve Bahçe'de bulunan şehit ailelerini de ziyaret etmek üzere ilçeden ayıldı.




CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan şehidin acılı kız kardeşine şok sözler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER