Erdoğan'ın tahliye veren hakimlerle ilgili açıklaması şaşırttı

Erdoğan da Başbakan Davutoğlu gibi Hocaefendi'nin internet sitesinde yayınlanan ve milyonlara ulaşan Herkul.org internet sitesindeki sohbetinde 'mağdur ve mazlum olan insanları kurtar Allah'ım' şeklindeki duasını için 'talimat' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın tahliye veren hakimlerle ilgili açıklaması şaşırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 32. Ağır Asliye Ceza Mahkemesi'nin Hidayet Karaca ve tutuklu polisler için verdiği 'tahliye' kararının uygulanmamasına ilginç yorumlar getirdi. Erdoğan, HSYK ile ilgili açıklama yaparak, 'gerekeni yapacaktır!' ifadelerini kullanması dikkat çekti.

KONUŞMA BİTTİ, HAKİMLER GİTTİ!

Erdoğan, "Şu anda HSYK’nın başlattığı toplantı var. Bana göre geç kalmış bir toplantı. Nitekim burada gönderilen başmüfettişlerin rapor olarak hazırladıkları raporu biliyoruz. Öyle zannediyorum ki HSYK'da bu kararlar doğrultusunda kararını verecektir. " dedi. Erdoğan'ın bu ifadeleri kullanmasından sonra HSYK'nın 3 hakimi görevden uzaklaştırdığı haberi geldi. 29. Asliye Ceza Mahkemesi ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri ile Şanlıurfa'da gözaltına alınan polisleri serbest bırakan hakim HSYK 2. Dairesi tarafından görevden alındı.

DUAYA 'TALİMAT' DEDİ

Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin internet sitesinde yayınlanan ve milyonlara ulaşan Herkul.org internet sitesindeki sohbetinde 'mağdur ve mazlum olan insanları kurtar Allah'ım' şeklindeki duası için 'talimat' ifadesini kullandı. Erdoğan'ın, duayı yargıyı yönlendirmeye yönelik "talimat" olduğunu söylemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Erdoğan, "Pensilvanya’dan aldıkları talimatla, orada yapılmış dualarla vesaire burada bir yönlendirme söz konusu. Temenni ederim ki bugün HSYK'nın alacağı kararla ideal netice yakalanmış olur." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın tahliye veren hakimlerle ilgili açıklaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER