Erdoğan'ı sarsan adam
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 1 2020
Fransa'nın muteber gazetelerinden Le Figaro, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerine, "Erdoğan'ı sarsan adam" başlıklı bir haber yayımladı.
Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesine mülakat veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Göreve başladığımdan bu yana eski yönetime dair 50'ye yakın soruşturma açtık ve yolsuzlukla ilgili dosyaları yargıya intikal ettirdik." dedi.
Le Figaro Türkiye muhabiri tarafından hazırlanan "Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan'ı sarsan adam" başlıklı haber, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Ankara'da 25 yıllık iktidarına son veren Mansur Yavaş'ın ilk iki yılı değerlendirildi.
"Bu bir insan hikâyesi olduğu kadar bir şehrin hikâyesi." ifadeleriyle başlayan haber, Yavaş dönemi öncesi Ankara'yı şu sözlerle anlattı: "Betonlarla dolu, cazibesiz bir başşehir."
MELİH GÖKÇEK DÖNEMİNDEKİ İSRAFIN SEMBOLÜ DİNAZOR HEYKELLERİ KALDIRILDI
Yavaş'ın Ankara'dan "modası geçmiş yapıları, selefi Melih Gökçek'in milyonlarca lira harcadığı dev dinazor heykellerini" kaldırdığı belirtilen haberde, bisiklet pistleri, park süslemeleri, yenilenebilir enerji ve demokratik katılımla başşehrin çehresinin değiştiği anlatıldı.
Haber için Le Figaro'ya konuşan Yavaş, "Ankara'da yıllar boyuncu şahsi çıkarlar halkın çıkarlarının önüne koyuldu. Ankara'ya hakkını geri vermenin zamanı." dedi.
Yavaş, kendisinden önceki yönetimin görevden ayrılmadan önce "büyük bir temizlik" yaptığına işaret ederek, "Arşivler kayboldu, envanterler, AKP'ye yakın inşaat şirketleriyle imzalanan anlaşmalar." diye ekledi.
Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: "Göreve başladığımda, önümde 2 milyar dolarlık borç vardı. Tamamlanmamış bir metro projesi için hiç ödeme yapılmadığını tespit ettik. Bizim 500 milyon dolar ödeme yapmamız gerekiyordu."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü5.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...


