Erdoğan'ı Şimşek için damat ikna etmiş

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Haziran 14 2023
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in para politikasına damadı Selçuk Bayraktar ile ağabeyi Haluk Bayraktar’ın ikna ettiği ileri sürüldü.
AKP hükümetlerinde uzun yıllar Maliye Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulunan Mehmet Şimşek'in hükümetin 'düşük faiz' politikasını benimsediği bir dönemde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ısrarıyla' yeniden ekonominin başına geçmesi, halen gündemdeki konuların ilk sıralarında yer alıyor.

Kabinenin kamuoyu ile paylaşılmasından birkaç gün önce Erdoğan'la bir araya gelen Şimşek'in iki konuda güvence istediği konuşuluyordu: "Kilit ekonomik birimlerine atama yetkisi" ve "ortodoks ekonomi politikalarına dönüş."

Erdoğan'ın atama yetkisi için 'Bunu olmuş bil' cevabını verdiği, ortodoks politikalara dönüş ısrarına ise olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt vermediği ileri sürülüyordu. 

Peki Erdoğan, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirdiği Şimşek'in politikalarına nasıl ikna oldu?

Gazeteci Ragıp Soylu'nun Middle East Eye'da yayınlanan haberinde, Şimşek’in göreve gelmeden öncesinde Erdoğan ile yaptığı bir toplantıya ve sonrasında Erdoğan’ın ikna edilmesine ilişkin dikkati çeken iddialar yer aldı.

Kısa Dalga'nın çevirisine göre haberde şunlar kaydedildi:

"İki buçuk saat süren görüşme sırasında ekonomist ve eski maliye bakanı Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin elindeki tüm verileri ortaya koydu. Şimşek, Cumhurbaşkanı'na ülkenin durumuyla ilgili kapsamlı bir fotoğraf sundu.

'ŞİMŞEK'İN SUNUMU ERDOĞAN'I RAHATSIZ ETTİ'
Toplantı hakkında bilgi sahibi üç kaynağın Middle East Eye'a verdiği bilgiye göre bu sunum Erdoğan'ı rahatsız etti. Buna karşılık Şimşek, 'Tüm verileri görmeli ve neler olup bittiğini kendiniz anlamalısınız' diye karşılık vererek sunumuna devam etti.

Bu, Erdoğan'ı

Bu haberler de ilginizi çekebilir