Erdoğan'ın damadına teşvik kararı Resmi Gazete'de

Teşvik verilecek beş yatırıma ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Şirketlerden biri Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketi.

SHABER3.COM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ne kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana'da desteklenmesine karar verilen beş proje için toplam yatırım tutarının 14 milyar lira olduğunu belirterek, "Bu yatırımlar hayata geçtiğinde dış ticaret açığının azaltılmasına yıllık 1,4 milyar dolar katkı yapacak." ifadelerini kullandı.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana’da desteklenmesine karar verilen beş yatırıma ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Varank, beş proje için toplam yatırım tutarının 14 milyar lira olduğunu bildirdi. Varank, "Bu projelerle toplam 3 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'IN DAMADININ İHA TESİSİNE TEŞVİK

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'a ait Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından İstanbul'da toplam sabit yatırım tutarı 600 milyon lira olan insansız hava aracı (İHA) ve sistemleri üretim tesisi yatırımı gerçekleştirilecek. 

Bu tesisle bin 112 kişi yeni bir işe kavuşacak. Son yıllarda özellikle savunma sanayisinde öne çıkan İHA'ların yerli ve milli imkanlarla üretilmesiyle dışa bağımlılık azalacak, ihracat artacak, cari açığın kapanmasına katkı sağlanacak. Bu yatırımla 393 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek ve ihracata 413 milyon dolarlık katkı verilecek.


<< Önceki Haber Erdoğan'ın damadına teşvik kararı Resmi Gazete'de Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER