Erdoğan'ın mitinglerine seyirci toplama çalışmaları son sürat...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerine 'seyirci' toplama çabaları son sürat devam ediyor.

Erdoğan'ın mitinglerine seyirci toplama çalışmaları son sürat...

Memurlara, öğretmenlere, müdürlere verilen 'mitinge katılınacak, katıl' emirlerine bir de öğrenci ayağı eklendi. Erdoğan'ın Adana'da yarın  (29 Mayıs 2015) yapılacak mitingine öğretmen ve öğrencilerin mutlaka katılım göstermesi için  Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce sözlü emir verildiği iddia edildi.  
 
Söz konusu iddialar hakkında konuşan Birleşik Kamu İş MYK üyesi Ali Taştan şu değerlendirmeyi yaptı: 
 
"KAMU ÇALIŞANLARINA YÖNELİK BASKILAR KABUL EDİLEMEZ" 
 
"Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ile yapılan toplantıda  Adana’da Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak olan mitinge öğretmenlerin ve öğrencilerin katılmaları konusunda sözlü emir verilmiş ve okul müdürleri tarafından öğretmenler uyarılmıştır.  “Kamu görevlilerinin tarafsızlığı” ilkesi gereği Birleşik Kamu İş Konfederasyonumuza bağlı Eğitim İş Sendikası tarafından üyelerimizin bu mitinglere katılım göstermemesi yönünde karar alındı.  Kamu çalışanlarının siyasi etkinliklere katılmaları kabul edilecek bir durum değildir." 
 
İŞTE VELİLERE GÖNDERİLEN BELGE

Adana'daki velilere gönderilen ve öğrencilerin mitinge katılımı için doldurması istenen izin belgesi, velilerin de tepkisine neden oldu. Küçük yaştaki çocuklarının siyasete alet edilmesinden rahatsızlık duyan veliler, mitinge katılmayan öğrencilerin fişlenmesinden de endişe ediyor.  
 
Karşı
<< Önceki Haber Erdoğan'ın mitinglerine seyirci toplama çalışmaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER