Erdoğan'ın müjdesinden bu yana doğalgaza 24 zam yapıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 20 2022
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Erdoğan’ın 20 Ağustos 2020’de duyurduğu doğal gaz ‘müjdesi’nin üzerinden 2 yıl geçtiğini konut tarifesine 10, sanayi tarifesine 14 kez olmak üzere toplam 24 zam yapıldığını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; faturaların düşeceği ve ekonomiyi güçlendireceği vaadiyle 20 Ağustos 2020’de duyurduğu doğal gaz müjdesinin üzerinden iki yıl geçtiğini; ancak doğal gaz faturalarının hem vatandaş hem de sanayici için kabusa dönüştüğünü açıkladı. Akın, “Konut tarifesine yapılan 10 zamla faturalar 2,5 kattan fazla arttı. Sanayi tarifesine yapılan 14 zamla artış neredeyse 7,5 kat olurken, bu durum da üretimde maliyet artışıyla enflasyonu uçuşa geçirdi” dedi.
Aradan geçen iki yılda; art arda gelen zamların, vatandaşın indirim beklentisini kabusa dönüştürdüğünü belirten Akın, “Konut, sanayi ve elektrik üretim tarifesine yapılan zamlar hem vatandaşın hem de sanayicinin belini büktü” değerlendirmesini yaptı.
Akın; doğal gaz rezervi müjdesinin verilmesinin ardından konut, sanayi ve elektrik üretim tarifelerine gelen zamları derledi. CHP’li Akın, şu bilgileri verdi:
Aradan geçen iki yılda; art arda gelen zamların, vatandaşın indirim beklentisini kabusa dönüştürdüğünü belirten Akın, “Konut, sanayi ve elektrik üretim tarifesine yapılan zamlar hem vatandaşın hem de sanayicinin belini büktü” değerlendirmesini yaptı.
Akın; doğal gaz rezervi müjdesinin verilmesinin ardından konut, sanayi ve elektrik üretim tarifelerine gelen zamları derledi. CHP’li Akın, şu bilgileri verdi:
KONUT TARİFESİ YÜZDE 160 ARTTI
Karadeniz’de doğal gaz bulunduğu müjdesinin verildiği 20 Ağustos 2020 tarihinin 2. yıl dönümünde konut tarifesi tam 10 kez zamlandı. Konut tarifesi 1 Ocak 2021’den itibaren Haziran 2021’e kadar her ay yüzde 1’er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise yüzde 12 oranında zam yapıldı. 2022 yılı içinde ise 1 Ocak’ta yüzde 25 ve son olarak 1 Nisan’da yüzde 35 oranında artış yapılırken, son olarak 1 Haziran’da yüzde 30 oranında bir zam daha yapıldı. Müjdeden sonra konut tarifesine gelen zamların toplamı yüzde 160 oldu. Başka bir deyişle faturalar 2,6 kat arttı.
SANAYİ TARİFESİ 14 ZAMLA YÜZDE 640 ARTTI
Doğal gaz rezervinin ekonomiyi de uçuşa geçireceği söylenmesine karşın; sanayi tarifesine art arda yapılan zamlar enflasyonu uçuşa geçirdi. Müjdeden sonra geçen 2 yılda sanayi tarifesine yapılan 14 zam yapıldı. 2021 yılında ocaktan itibaren hazirana kadar 6 ay boyuna her ay yüzde 1’er zamlanan sanayi tarifesi 1 Temmuz’da yüzde 20, 1 Eylül’de 15, 1 Ekim’de yüzde 15, 1 Kasım’da yüzde 48 ve 1 Aralık’ta yüzde 20 zamlandı. Sa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







