Erdoğan'ın o sözlerine böyle tepki gösterdi

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, PKK'nın çözüm sürecinde silah stokladığına dair açıklamasına, “O mayınlar döşenirken, ülkeyi kim yönetiyordu Allah aşkına!” sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan'ın o sözlerine böyle tepki gösterdi

MHP'li Oktay Vural ise Erdoğan'a, “Başkanlık sevdan için kaç Mehmetçik şehit olacak?” diye seslendi.

Seçim tarihi yaklaştıkça ülkenin tansiyonu da yükseliyor. Dün akşam saatlerinde Dağlıca'dan gelen haberle sarsılan Türkiye gece ise Hürriyet'e yönelik saldırıyla irkildi. Muhalefetin gündeminde de söz konusu gelişmeler vardı. CHP Sözcüsü Haluk Koç, konuyu düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Konuşmasına birlik ve beraberlik çağrısı yaparak başlayan Koç, “Bu ülkede terörden medet umanlar var. Yıkımdan, göz yaşından, kaostan her türlü rantı sağlamaya çalışan da var. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça siyaset borsasında kendi hisselerinin yükseldiğini düşünenler var. Onlara da seslenmek istiyoruz; sizler de asla amacınıza ulaşamayacaksınız. Sizlerin kafasında bir oyun varsa bu büyük milletin de büyük bir irfanı var. Bu millet elbet konuşacak.” diye konuştu. Bütün bu yaşanan olayların sorumlusunun kim olduğunu herkesin bildiğini anlattı. Koç, “Türkiye'nin bazı kentleri silah deposuna dönüştürülürken, Türkiye'nin yollarına mayınlar döşenirken bu ülkeyi Allah aşkına kim yönetiyordu?” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET'E BASKIN VAHİM BİR OLAY

Haluk Koç, Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıyı da sert bir dille eleştirdi. Koç, “Herkesin bu dönemde siyaseten sağ duyulu davranamaya davet ediyoruz. Sayın Davutoğlu da bu sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Örneğin dün gece, bir gazetenin, bir iktidar milletvekilinin çığırtkanlığı ile organize bir şekilde basılması vahim bir olaydır. Görüntüler, söylemler ortada sosyal medyada dillendirilen çağrılar, davetler ortada bu bir linç kampanyası.” diye konuştu.

400 VEKİL VERilMEZSE NE OLACAK?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Dağlıca saldırısı sonrası iktidara tepkisi çok sert oldu. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Saray'a ve AKP'ye yüklenen Vural, “Bu kadar şehidimiz var, 400 vekilden bahsediliyor! Bizi tehdit ediyor; ‘ya oy ya ölüm.' Başkanlık sevdası için gerekli 400 vekili vermediği için bugünkü terör saldırılarının sorumlusu olarak milleti suçlayan bir cumhurbaşkanı. Başkanlık sevdan için daha ne kadar şehit vereceğiz! Millet 400 vekil vermesse ne olacak; şehitler devam mı edecek?” ifadelerini kullandı.

SİLAH STOKLANIRKEN, SEN NE YAPTIN?


Cumhurbaşkanı'nın ‘çözüm sürecinde PKK'nın silah stokladığına' dair itirafını hatırlatan Vural, şunları söyledi: “PKK silah stoklama sürecine girdiğinde ne yapıyordunuz? Uyuyordunuz, güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayıp terör örgütüyle müzakere ediyordunuz. Çözüm sürecinin mimarı sen değil misin Erdoğan! Bu bombalar ne zaman yerleştirildi? Bu PKK nasıl alan hakimiyeti oluşturdu? Dağlıca'daki o şehitlerin kanında PKK'yı güçlendirenlerin, PKK uyuyan bombaları yerleştirirken, ‘biliyoruz ama çözüm süreci adına müdahale etmiyoruz' diyerek milleti aldatanların vebali vardır. AKP uyuttu, PKK vurdu. AKP ekti, PKK biçti, AKP cesaret verdi, PKK tetik çekti. AKP çözüm dedi, PKK palazlandı, güçlendi. Rüşvet ve yolsuzluktan hesap verilsin dedik. Bir Bilal uğruna, hilaller batıyor.”

Medyaya yönelik linç girişimi var


CHP Medya Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP'liler tarafından Hürriyet'e yapılan saldırıya tepki gösterdi. Gazeteyi ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Erdem, ‘iktidarın düşmeye yakın ülkeye tam bir devlet faşizmi yaşattığını' belirtti. Erdem, “400 gram vicdanı olmayanlar, 400 milletvekili uğruna ülkeyi kaosa sürüklemiştir. Bir yandan AKP'nin paralı trolleri Twitter'dan medyayı, medya çalışanlarını tehdit ederken; bir yandan AKP'nin para-militer provokatörleri de gazeteleri basmakta, kapılarını ve camlarını kırmaktadır. Olay sonrasında ise ne yazık ki 1 kişi bile gözaltına alınmamıştır. Saray iktidarı tüm baskı aygıtıyla her muhalif sesi bastırmaya çalışmaktadır. Medyaya yönelik bu linç girişimini lanetliyor, tüm demokrasi güçlerini bağımsız demokrasinin teminatı olan medyaya sahip çıkmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın o sözlerine böyle tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER