Erdoğan'ın sağ kolu Gül'ü bombaladı

Bir dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Gezi protestocuları ile dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında danışıklı dövüş olduğunu ima etti.

SHABER3.COM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2103 yılı mayıs-haziran aylarında İstanbul Taksim'de Gezi Parkı eylemleri sırasında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında geçen konuşmaları anlattı. 

Eylemler devam ederken Erdoğan'ı arayan Gül'ün, "Ben rica ediyorum, lütfen müsaade edin. CHP meydana girsin, sonra zaten kendileri oradan ayrılacaklar." dediğini aktaran Varank, Erdoğan'ın cevabını da paylaştı. 

ERDOĞAN'DAN GÜL'E: BU İŞLERİ ÇOK İYİ BİLMEZSİNİZ

Buna göre Erdoğan Gül'e şöyle dedi: "Abdullah Bey siz bunları tanımazsınız, bu işleri çok iyi bilmezsiniz, eğer bunlar bu meydana girerlerse bu meydandan bir daha asla çıkmazlar. Madem ısrar ediyorsunuz buna müsaade edeceğim ama çok pişman olacaksınız." 

Varank şöyle devam etti: "CHP kortejinin gelmesi ile birlikte polisler meydandan çekildi ve herkes meydana girdi. Bundan sonra ki hadiseleri siz zaten gayet iyi biliyorsunuz. 2 ay boyunca o meydanı işgal ettiler. Oradan ayrılmadılar. Türkiye’nin her tarafında, yakma, yıkma, vandallık faaliyetleri arttı, sokakları adeta terör alanına çevirdiler."

VARANK'TAN GÜL'E "DANIŞIKLI DÖVÜŞ" İMASI

11'inci cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gezi parkı eylemleri ile ilgili, "Gezi Parkı eyleminden demokrasimizin ulaştığı noktayı ortaya koyması açısından gurur duydum." beyanına sert bir dille tepki gösteren Varank, "Şimdi kendime soruyorum 'Acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?" dedi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdulla Gül, "Gezi olayları ile gurur duyuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Varank, "Taksim Meydanı'nın terör örgütlerinin panayır alanı haline geldiğini, 2 ay kadar orayı nasıl işgal ettiklerini ben çok iyi hatırlıyorum. Bunlar asla gurur duyulacak hadiseler değildi, bunlar Türkiye'nin geleceğine kasıtla yapılan hareketlerdi." diye konuştu

VARANK'TAN BABACAN VE DAVUTOĞUL YORUMU: NEFİSLERİNE YEDİREMEDİLER

Varank, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kurmasını, "Ben iki hareketin de ihtiyaçtan ortaya çıkmış hareketler olduğuna inanmıyorum. Siyasette nefis meselesi çok önemli bir meseledir. Eğer nefsiniz güçlü ise egonuz yüksekse bir yolda dava arkadaşlığı yapmayı zaman zaman kaldıramayabiliyorsunuz." dedi.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ,7 BİN 478 KİŞİ YARALANDI
 
Topçu Kışlası'nı Taksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde imar izni olmadan yeniden inşâ edilmesine karşı çıkan gruplar, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'nda 27 Mayıs 2013'te protesto eylemlerine başlamıştı. 

Tazyikli su, kısa mesafeli biber gazı atışları ve plastik kurşunlardan dolayı 10 gösterici hayatını kaybetmiş, 7 bin 478 kişi yaralanmıştı. 

Ayrıca 91 kafa travmasına uğrayan, 10 gözünü kaybeden ve 1 de dalağı alınan vak'a kayıtlara geçmişti. 

Türk Tabipler Birliği, Taksim Gezi Parkı’nda ve Ankara’da Mülkiyeliler Birliği’nde kurulan revirlere tedavi yapıldığı esnada polis tarafından gaz bombası ile müdahale edilmişti.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın sağ kolu Gül'ü bombaladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER