Erdoğan'ın Saray'ında 'askerinle bin yaşa da Mustafa Kemal Paşa' sesleri

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk açılımı devam ediyor. Daha önceki yılların aksine Zafer Bayramı etkinliklerinde Atatürk ve silah arkadaşlarını sık sık anan Erdoğan'ın ev sahipliğinde Saray'da düzenlenen konserde Deniz Kuvvetleri Bandosu tarafından "Yavuz Geliyor" adlı türkünün seslendirildi. Saray'da "Askerinle bin yaşa da Mustafa Kemal Paşa" sözlerinin yankılandığı konser sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Erdoğan'ın Saray'ında 'askerinle bin yaşa da Mustafa Kemal Paşa' sesleri

Dün akşam Saray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı nedeniyle özel bir program düzenlendi.

Gecenin ev sahipliğini Erdoğan yaptı. Yaklaşık 2 saat 16 dakika süren programda Deniz Kuvvetleri Bandosu tarafından, “Askerinle bin yaşa da Mustafa Kemal Paşa” sözlerini içeren “Yavuz Geliyor” adlı türkünün çalınması sosyal medyada gündem oldu.

TÜRKÜLERDEN SONRA SAVAŞ MÜZİĞİ
Kuran tilavetiyle başlayan programda ilk olarak Hey Onbeşli Onbeşli türküsü seslendirildi. Yatsı ezanının okunmasıyla ara verilen konser Çanakkale İçinde, Asker Yolu, Eledim Eledim, türküleriyle devam etti.

Dün konserde Saray’a dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, “Kurtuluş” ve “Cumhuriyet” filmlerinin müziklerine imza atan ve geçen yıl hayatını kaybeden Muammer Sun’ın “Savaş Müziği”ni çaldı. Devlet Çoksesli Korosu ise “İleri Marşı”nı seslendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu, “30 Ağustos Zaferi Marşı”nı ve “Başkomutana Selam Marşı”nı; Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası “Ay Yıldız Rapsodisi”ni; Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, “Osmanlı Sergi Marşı”nı, “Hamdiye Marşı”nı çaldı.

Deniz Kuvvetleri Bandosu, “Türk Deniz Kuvvetleri Marşı” ile “Yavuz Geliyor” türküsünü; Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği “Devlet Marşı” ile “Tekbir ve Cenk Marşı”nı seslendirdi.

Hava Kuvvetleri Bandosu; “Hava Bando Marşı” ve “Ankara Marşı”nı çaldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından çalınan “Karadeniz Marşı” Devlet Çoksesli Korosu tarafından seslendirdi.

“CANIM TÜRKİYEM”LE SONA ERDİ
Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası “Ordunun Duası”nı, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu “Kemal Atatürk Marşı”nı; Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, “Alay Marşı”nı, Deniz Kuvvetleri Bandosu, “Deniz Harp Okulu Marşı”nı; Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği, “Ordu Marşı”nı; Hava Kuvvetleri Bandosu, “Hava Harp Okulu Marşı”nı çaldı.

Konser Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası, Hava Kuvvetleri Bandosu ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu tarafından çalınan “Canım Türkiyem Marşı”yla sona erdi.


<< Önceki Haber Erdoğan'ın Saray'ında 'askerinle bin yaşa da Mustafa... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER