Erdoğan'ın sözleri İran Türkiye ilişkilerini gerdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahreyn ziyareti sırasında İran'ın "Pers milliyetçiliği" yaptığını ileri sürmüştü. İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Kasımi, Erdoğan ve Çavuşoğlu'nun İran'a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi Ardından Türk Dışişleri Bakanlığı sert bir açıklama yaptı

SHABER3.COM

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, Ankara’dan son günlerde İran’a yönelik yapılan açıklamalara "Türk makamlarından, İran hakkında yaptıkları konuşmalarına daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasını temenni ederiz. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz” diyerek tepki gösterdi 

Erdoğan’ın İran açıklamaları dostça değildi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahreyn ziyareti sırasında İran’ın bölgede “Pers milliyetçiliği” yaptığına yönelik açıklamalarını değerlendiren Kasımi, Erdoğan’ın sözlerin “dostça” olmadığı ileri sürdü. 

Sözcü, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın tutumu beklenmedik ve dostça değildi. Bu tip ifadeler, Türkiye’nin kısa vadede elde etmeyi planladığı fakat yenilgiyle sonuçlanan hedeflerine ulaşamamasından kaynaklanıyor. İran’la ilgili bu ifadeler doğru değil ve yersizdir. İran; Suriye, Irak ve hatta Türkiye’de istikrar ve güvenliği sağlanması için yardımda buluyor ve rolü yapıcıdır” dedi.

Çavuşoğlu ne demişti?

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın bazı eylemlerinin bölgedeki istikrarın altını kazıdığını kaydetmiş "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" demişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'ın bölgenin istikrarı ve güvenliği için bu tür eylemlerini sonlandırması konusunda çağrıda bulunduklarını ifade etmişti.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oğuzhan Müftüoğlu, "Bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine (İran) mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu olarak başkalarını itham etmesini kabul etmek de anlamak da mümkün değildir." dedi.


<< Önceki Haber Erdoğan'ın sözleri İran Türkiye ilişkilerini gerdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER