5 isim Saray'da
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 5 2016
Paylaş
X Post
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasıyla birlikte bu sabah AKP'li vekillerle kahvaltıda buluştu. AKP'nin yeni genel başkanı ve Başbakan olacak ismin bu toplantıda netleşeceği iddia ediliyor. Saray’da şu sıralar Erdoğan ile görüşen AKP’li vekillerin; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Nurettin Canikli ve Abdülhamit Gül olduğu iddia ediliyor.
Türkiye Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından AKP'deki ayrılık iddialarıyla çalkalanıyor. Davutoğlu'nun AKP Genel Başkanlığı'nı bırakıp, partinin olağanüstü kurultay kararı almasıyla birlikte gözler, yeni başkan ve Başbakan adayına çevrildi. Davutoğlu AKP MYK'sında toplantıya devam ederken, en dikkat çeken gelişme ise Saray'da yaşanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki sarayda AKP'li bazı vekillerle kahvaltıda buluştu. Bu görüşmenin Davutoğlu'nun vedasına denk gelmesi ise dikkat çekti. Öte yandan toplantının resmi programda yer almadığı görüldü. Muhtemel bir Başbakan ve AKP Genel Başkanı adayının bu toplantıda netleşeceği iddialar arasında.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray’da TBMM’deki çevre, insan hakları, dilekçe komisyonları başkanları ile, 5 AKP’li milletvekilini kabul etti. Saray kaynakları, görüşme talebinin vekillerden geldiğini, görüşmenin Erdoğan’ın zaman zaman talep eden vekillerle yaptığı görüşmeler çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirttiler.
Saray’da şu sıralar Erdoğan ile görüşen AKP’li vekillerin; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Nurettin Canikli ve Abdülhamit Gül olduğu öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü programı şöyle:
14:00Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’yı Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)
15:00Katar’ın Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Al Attıyah’ı Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)
16:00MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)
20:00Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresinin Gala Yemeği (Dolmabahçe Sarayı)
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Çalındı mı?2.ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli aktivistin sınırdışı edilmesini durdurdu3.Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam yayınlanacak FED tutanaklarında4.Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edilmesi af değilmiş!5.10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Ali Ünal için Gergerlioğlu’dan AİHM çağrısı
6.Kulis haber: Akın Gürlek'e yakın site Adalet Bakanlığı'nda üç bakan yardımcısının değişeceğini yazdı7.TRT'de milyonlarca dolarlık yayın krizi fiyaskosu: Galatasaray- Juventus maçında kesindi yaşanmıştı!8.Kent Uzlaşısı davasında tutuklu sanık kalmadı9.Kafa karıştıran deprem bildirimi: İsrail'de 7 büyüklüğünde deprem mi oldu?10.Mark Zuckerberg sosyal medya bağımlılığı davasında mahkemede

SAFVET SENİH

ORHAN KESKİN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Ç...

ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli...

Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam y...

Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edil...

10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Ali Ünal içi...






