Erdoğan'ın uçan sarayı ile ilgili mecliste 20 soru sordular Tek cümlelik cevap aldılar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı filosuna katılan Katar uçağıyla ilgili 20 soruya bir cümleyle yanıt verdi. Oktay, “Söz konusu uçak ülkemize hediye edilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir” dedi.

SHABER3.COM

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer, Ağustos ayında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin satışa çıkardığı B747-8 model uçağın, satın alınarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Filosu’na dahil edildiği iddiasını hakkında 6 sorudan oluşan önerge verdi. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın da yönelttiği 14 soruya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Söz konusu uçak ülkemize hediye edilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir” yanıtını verdi.


 
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede 6 soruya yanıt istendi. Taşçıer’in soruları şöyle oldu:

1- Söz konusu VIP uçağın satın alındığı iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise, ülkemiz derin bir ekonomik kriz içerisinde iken, hali hazırda Devlet Filosu’nda VIP uçaklar da bulunmakta iken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanması için yeni ve süper lüks başka bir VIP uçağın alınmasının amacı nedir?

2- Söz konusu B747-8 model uçağın donanımsız satış fiyatının 400 milyon dolar civarında olduğu (bugünün kuru ile 2 milyar 576 milyon lira) bilinmekte iken, VIP olarak dizayn edilen bu uçak için Katar’a ne kadar ödeme yapılmıştır?

3- Katar Emiri’nden satın alınan iki katlı jumbo uçağın ardından, Devlet Filosu’nda bulunan diğer VIP uçaklar satılacak mıdır, yoksa kullanıma devam edilecek midir?

4- Uçakta 7 yatak odası, 2 özel salon, toplantı odaları ve küçük bir hastane bulunduğu bilgisi doğru mudur? Uçağın yakıt deposunun 250 bin dolara dolduğu iddiaları doğru mudur?

5- Söz konusu VIP uçak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere “itibardan tasarruf olmaz” ilkesine bağlı olarak mı satın alınmıştır? Yoksulluk içerisindeki vatandaşa kemer sıkma mesajları ile tasarruf çağrısı yaparken, bir yandan da Cumhurbaşkanı için süper lüks VIP uçak alınması vicdani midir? Ülkeyi yönetenler tarafından halka yapılan tasarruf çağrılarına, ülkeyi yönetenler olarak sizler de katılmayı düşünür müsünüz?

6- Katar Emiri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ağustos ayı içerisinde yaptığı görüşmede, Katar’dan Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım sözü alındığı bilgisi bulunmaktadır. Söz konusu uçak alışverişi ile bu yatırım sözü arasında bir bağ bulunmakta mıdır?


 
20 SORUYA BİR CÜMLE YANIT

Aynı konuyu bir soru önergesiyle HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş da Meclis gündemine taşıdı. Beştaş da uçakla ilgili 14 ayrı soru yöneltti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise toplamda 20 soruya tek bir cümle ile yanıt verdi. Fuat Oktay, “Söz konusu uçak ülkemize hibe edilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine aittir” dedi.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın uçan sarayı ile ilgili mecliste 20 soru sordular... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER