Erdoğanların isminin dava dosyasında geçtiği resmen açıklandı

ABD’li hakim listeyi açıkladı! Erdoğan, damadı Albayrak ve eski bakanların isimleri Zarrab davasında

Best of Reza Zarrab

Reza Zarrab davasında duruşmalar öncesinde oluşturulacak jüri heyeti seçimine bugün başlandı. Hakim, aday jüriye “bunları tanıyor musunuz?” diyerek uzun bir liste verdi. Uzun listede, AKP'li hükümet üyeleri, İranlı işadamları, Reza Zarrab’ın daha önce bağış yaptığını açıkladığı dernek ve vakıflar ile çok sayıda banka bulunuyor. Listede arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, damadı ve bakan Berat Albayrak ile eski bakanlar Efkan Ala, Ali Babacan ve Egemen Bağış da bulunuyor.

İSİM LİSTESİ AÇIKLANDI
Duruşmada ortaya çıkan bir başka önemli gelişme ise, jüri olmak için aday olanlara mahkeme tarafından verilen uzun listeye ilişkin olarak yaşandı. Jüride yer alacak olan 12 Amerikan vatandaşı için yaklaşık 100 kişilik bir jüri havuzundan seçim yapıldı.
Seçim yapılırken de Hakim Berman tüm jüri adaylarına bir liste vererek, listedeki, kişi kurum ve mekanlarla herhangi bir ilişkisi ya da bunlara karşı pozitif ya da negatif duygusu olanların bildirmesini istedi.
Hakim Berman listeyi “Burada ismi bulunanların tümünün davanın tarafı olduğunu ve yargılanacaklarını düşünmeyin” uyarısıyla verdi.
Listede, başta AKP hükümetlerinin eski ve yeni bakanlarının yanı sıra, İranlı işadamları, Reza Zarrab'ın daha önce mahkemeye “hayırseverliğini kanıtlamak” için verdiği bağış listesinde bulunan dernek ve vakıflar ile Türk ve uluslararası çok sayıda banka yer alıyor.
Listede İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone, Halkbank eski genel müdürü ve ABD'deki davada sanık durumundaki Süleyman Aslan’ın eşi Funda Aslan gibi isimler de var.  Listede ayrıca Fethullah Gülen de “Türkiye'deki Gülenci hareketin lideri” olarak yer alıyor.
Yine listede Zarrab ile Atilla'nın Türk ve Amerikalı avukatlarının da isimleri yer alıyor, Çinli, İranlı ve Dubaili işadamları da mevcut. Listeye “Trump” ismi de İstanbul'daki Trump Towers ile girmiş durumda.

LİSTEDE KİMLER VAR

Listede öne çıkan isimler ise şöyle
AKP Hükümetlerinde bakanlık yapmış isimler;
Recep Tayyip Erdoğan
Berat Albayrak
Efkan Ala (Başbakan eski danışmanı olarak geçiyor)
Egemen Bağış
Muammer Güler
Ali Babacan
Yabancı devlet adamları
Mahmut Ahmedinejad (İran eski cumhurbaşkanı)
Frank Ricciardone (ABD'nin Ankara eski Büyükelçisi)
Zekeriya Öz, Celal Kara,Yakup Saygılı

Bankalar
Listede Türkiye'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülkeden banka bulunuyor.
Alman, Amerikan, Arap, İran bankalarının isimleri göze çarpıyor.

Listedeki Türk bankaları ise şöyle sıralanıyor:
Aktifbank
Türkiye Halk Bankası
Türkiye Ziraat Bankası
Listede mekanlar da var:
Conrad Hotel İstanbul
Dubai, BAE
İran İslam Cumhuriyeti
İstanbul Kapalı Çarşı
Türkiye Cumhuriyeti
Trump Towers İstanbul

İŞTE O LİSTEDEN BAZILARI 

 
<< Önceki Haber Erdoğanların isminin dava dosyasında geçtiği resmen... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER