Ereğli'de 'makul şüphe' baskını

Ereğli'de 'makul şüphe' baskını

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, eski bir banka çalışanının kendisinden zorla himmet alındığını şikayet ettiği iddiasıyla Zonguldak İl ve Ereğli İlçe Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği (KOM) ekipleri, 2 iş yeri ve bir derneğe baskın düzenledi.

Sabah erken saatlerde Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, iki iş yeri ve Ereğli İş Adamları Derneği'ne (ERİD) geldi. Baskında iş yerlerine ve derneğe giriş çıkışa izin verilmedi, bilgisayarların imajlarının alındığı ve evrakların incelendiği öğrenildi.

İddiaya göre, bir bankanın eski çalışanlarından birinin kendisinden zorla himmet alındığını şikayet etmesiyle, ismi verilen iş adamlarının iş yeri ile derneğe operasyon düzenlendi. Polis ekiplerinin incelemelerinin akşam saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.

"27 POLİSLE GELDİLER"

Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneği avukatı Seçkin Atar gazetecilere açıklamada bulundu. Avukat Seçkin Atar, "İddiaya göre eski bir banka çalışanının kendisinden zorla himmet alındığına dair beyanıyla, hiçbir delil ve emare olmadan ERİD'e baskın yapıldı. Biraz evrak derlendi. Şu an onlar kayıt altına alınıyor. Elde edilen hiçbir şey yok. Sadece şüphe üzerine yapılan bir işlem. Operasyon için 27 polis görevlendirilmiş. Nasıl bir beklenti içerisindeler ise? Şu an devam ediyor. Zannedersem operasyon kapsamında 4 -5 tane iş adamı var. Bunlar ERİD üyesi olmasından ziyade ihbarı yapan vatandaşın beyanında geçen isimler bunlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Ereğli'de 'makul şüphe' baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER