Erenoğlu: Organ bağışı konusunda doğru karar vermeliyiz


Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Türkçe Parkı'nda kurulan organ ve doku nakli standını ziyaret etti.

Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle Sağlık Müdürlüğü ve Karaman Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörlükleri işbirliğiyle açılan stantta görevli sağlık çalışanları ile görüşen Dr. Erenoğlu çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılığın arttırılması, konuyla ilgili farkındalık oluşturulması amacıyla zaman zaman bu tür etkinliklerin gerçekleştirildiğini ifade eden Genel Sekreter Erenoğlu, organ nakliyle, kaybedilmesi kaçınılmaz olan hastaların ikinci bir yaşam şansı yakaladıklarını söyledi. "Organ bağışı, insanın insana yapabileceği en büyük yardımdır." diyen Dr. Ayhan Erenoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim yaşama şansımız olmasa bile, bağışlayacağımız sağlıklı organlarımızla başkalarını yaşatma şansımız olabilir. Bu nedenle organ bağışının bir hayat kurtarmanın yanında aileleri dahil pek çok insanın yaşam kalitesinin de yükseldiği unutulmamalıdır. Bu bilinçle hareket etmeli organ bağışı konusunda iyi düşünmeli ve doğru karar vermeliyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Erenoğlu: Organ bağışı konusunda doğru karar vermeliyiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER