İşkenceci 'BAMYA' İYİ Parti'ye katıldı

Ergenekon ve Balyoz davalarından toplam 37,5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'ın İYİ Parti üyesi olduğu aktarıldı. Üçok'a farklı cinsel sapkınlıkları sebebi ile 'Bamya' diye seslenildiği yasal dinleme kayıtlarına yansımış, Pek çok kişinin Ehmet Zeki Üçok'tan 'bamya' diye söz ettiği ortaya çıkmıştı.

SHABER3.COM

Hipnozla işkence, sahtecilik, yağma davalarından toplam 43,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ergenekon davalarının sanığı eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, İyi Parti’ye katıldı. Üçok’un partide önemli bir göreve getirileceği iddia ediliyor.

BOLD'un haberine göre, İşkenceci olmakla suçlanan eski asker Ali Türkşen gibi tartışmalı bir isim daha İyi Parti’ye katıldı. Aziz Yıldırım’ın şikayeti üzerine “yağma” suçundan tutuklanan, Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik, yağma davalarından toplam 43,5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok İyi Partiye katıldı.

ÖNEMLİ BİR YERE GETİRİLEBİLİR

Gazeteci İsmail Saymaz, Üçok’un partideki geleceğine ilişkin şunları kaydetti: “Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan Üçok, pazartesi günü partide önemli bir göreve getirilebilir. İyi Parti lideri Meral Akşener, çarşamba günü grup toplantısında Üçok’u partililere takdim edecek.”

YARGITAY’IN ONAYLADIĞI CEZALARI 17/25 ARALIK SONRASI İPTAL EDİLDİ

Bir dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri hakimi olan Ahmet Zeki Üçok, Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik, yağma davalarından toplam 43,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Üçok, ilk olarak 25 Eylül 2009 tarihinde o dönem Fenerbahçe Başkanı olan Aziz Yıldırım’dan zorla para istediği iddiasıyla ‘yağma’ suçundan tutuklandı.

Birçok davası Yargıtay’da kesinleşen Üçok, 17- 25 Aralık operasyonlarından sonra özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla, 30 Haziran 2014 tarihinde tahliye oldu.

Üçok, 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı.


<< Önceki Haber İşkenceci 'BAMYA' İYİ Parti'ye katıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER