Milli maçta Türkiye'ye saygısızlık

Almanya'yı 80-75 yenerek gruptaki ikinci galibiyetini alan milli takımın başantrenörü Ergin Ataman, maçtan önce yaptıkları saygı duruşunun detaylarını anlattı.

Milli maçta Türkiye'ye saygısızlık

Maçtan önce yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun açıklamasını yapan Ergin Ataman, “Başkan Erdenay, FIBA’yı ikna edemedi! Saygı duruşunda bulunmak istiyorduk. Fakat FIBA kabul etmedi. Bizim saygı duruşunu yapmamız gerektiğini söyledik. Almanlar’a da söyledik, gelip elimizi sıkmayın dedik.  Biz saygı duruşundayken, müzik başladı, maskot oynamaya başladı. Saha komiseriyle o yüzden tartıştık” ifadelerini kullandı.

Bu sabah Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın kendilerini aradığını belirten Ataman, “Başbakanımız ve Spor Bakanımız sabah saatlerinde bizi arayarak oyuncularımızın tüm güçleri ile mücadele etmelerini ve ülkemize moral vermelerini beklediklerini söylediler. Maçın başında harika bir motivasyonumuz vardı ve ilk çeyrekte oyunu domine ettik” değerlendirmesinde bulundu.
Maçta 20 sayılık fark yakaladıklarını ve Almanya’nın Schröder ile Nowitzki’nin yaratmaya çalışacağı üretkenliği kilitlemeye yönelik bir strateji izlediklerini söyleyen Ataman, maç boyunca kontrolü ellerinde tuttuklarını kaydetti.

Alman Milli Takımı’nın iyi bir takım ve ev sahibi avantajına sahip olduğunu da unutmadıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, Almanya’nın, Sırbistan’a son bölümde yenildiğini, bugün de maçtan kopmamak için uğraştığını ancak harika bir galibiyet aldıklarını ifade etti.
“Biz Avrupa Şampiyonası’nın en zorlu grubunda mücadele veriyoruz ve ilk üç sırada bu gruptan çıkmak için uğraşıyoruz” diyen Ataman, bir galibiyet daha alınması durumunda hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.
<< Önceki Haber Milli maçta Türkiye'ye saygısızlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER