Erken seçim isteyenler fark attı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 24 2025
ASAL Araştırma ocak ayının son anketinin sonucunu açıkladı. Anket sonucuna göre, halkın yüzde 50’si “Sizce erken genel seçim yapılmalı mı?” sorusuna “Evet” yanıtını verdi. Erken seçime “Hayır” diyenlerin oranı ise yüzde 40,6 oldu. Öte yandan yüzde 9,1’lik kesim ise kararsız kaldı.
31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından araştırma şirketleri, sokağın nabzını ölçmeye devam ederken, yapılan anket çalışmaları da hız kazandı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci parti olarak çıktığı seçimlerin ardından, AKP seçim mottosunda değişime kapı açarak, anket sonuçlarını daha çok değerlendirmeye başladı.
DİKKAT ÇEKEN BİR ANKET DAHA
Partilerin de incelediği, değerlendirmelerinde önde tuttuğu araştırmalara bir yenisi daha eklendi. Yerel seçimlerde yaptığı anket çalışmalarıyla dikkat çeken ASAL Araştırma’dan bir anket çalışması daha geldi.
ERKEN SEÇİM SORUSU
ASAL Araştırma, yılın ilk ayında yaptığı anketin sonuçlarını yayımladı. 1800 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette katılımcılara “Sizce erken genel seçim yapılmalı mı?” sorunu yöneltildi.
HALKIN YÜZDE 50’Sİ ERKEN SEÇİM İSTİYOR
Anket sonuçlarına göre, katılımcılar yüzde 50’lilik kısmı “Evet yapılmalı” yanıtı verirken, yüzde 40,6’lık kısmı ise “Hayır yapılmamalı” yanıtını verdi.
Katılımcıların yüzde 9.1’lik kısmı ise “Fikrim yok” diyerek soruyu cevaplandırdı.
ASAL Araştırma’nın Kasım 2024 anketinde ise katılımcıların yüzde 42.6'sı “Evet”, yüzde 51.5’i ise “Hayır” demişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


