Erken zafer ilan eden Yıldırım konuştu: İmamoğlu 25 bin fazla oy almış görünüyor

Oylar sayılmaya devam ederken, "Kazandım" açıklaması yapan Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisinden 25 bin oy fazla aldığını söyledi. Sayımın devam ettiğini belirten Yıldırım, iptal edilecek oyların her şeyi değiştirebileceğini ifade etti.

SHABER3.COM

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı haricinde hemen hemen bütün başkanlıkları kimlerin kazandığı belli oldu. 

İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu seçimi kazandığını defaatle açıkladı. 

BİNALİ YILDIRIM ERKEN KUTLAMA YAPTI

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ortak adayı Binali Yıldırım gece yarısı seçim zaferini ilan etmesine rağmen bugün öğle saatlerinde İmamoğlu'nun kendisinden 27 bin daha fazla oy aldığını açıkladı. Yıldırım "Teşekkürler İstanbul" afişlerini de astırmıştı. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirsizliğe son verecek bir açıklama yapması bekleniyor.  

İMAMOĞLU: ARADAKİ FARK KAPANMAZ

"Şimdi ne olacak onu söyleyeyim şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz ama sürecin devam ettiğini söylemekte fayda var." diyen Yıldırım'a İmamoğlu'nun cevabı gecikmedi. 

İmamoğlu, "İptal oylar aradaki farkın 10 buçuk fazlası. Bu sonucu çok değiştirebilir. 31 bin 136 sandık var her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla." diye konuştu.

İstanbul'da sandıkların yüzde 25'i henüz açılmamışken; Cumhur İttifakı'nın adayı Yıldırım'ın hem kişisel hesabından hem de iletişim ofisinden 'teşekkür konuşması hazırlığı pozu' paylaşılmıştı. 

Yıldırım, İstanbul'da oyların yüzde 98,8'inin sayıldığı ve rakibi Ekrem İmamoğlu ile aralarındaki oy farkı 5 binin altına indiği sıralarda zafer ve teşekkür konuşması yapmıştı. 

İMAMOĞLU "MANİPÜLASYONA KARŞI UYANIK OLUN" MESAJI VERDİ

Millet İttifakı'nın adayı İmamoğlu da aynı saniyelerde kameralar karşısındaydı. Yıldırım, "Sonuca göre İstanbul'da seçimi kazandık." diye konuşmuş; İmamoğlu da rakibinin açıklamasını "manipülasyonun bir ayağı" olarak nitelendirdi ve seçmenlere sandıkları terk etmeme çağrısında bulunmuştu.

Anadolu Ajansı, Yıldırım'ın önde olduğu bilgisini paylaştığı esnada gece 03:20 sıralarında veri akışını kesmişti. 

Bugün ise Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kendilerinin taramalara ve verileri sisteme girmeye başladıkları sırada AA'nın yüzde 90 oranında sandıkların açıldığı bilgisini paylaştığını ifade etti. "Anadolu Ajansı bizim müşterimiz değil." diyen Güven, AA'ya veri akışı vermediklerini söyledi. 

Güven, "Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 oy, Binali Yıldırım da 4 milyon 131 bin 751 oy almıştır." diye açıklamış, 84 sandığın sonucunun itiraz sebebiyle girilmediğini kaybetmişti.

BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

"İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibarıyla 14 sandık daha sayılacak. Geldiğimiz noktada 25 bin civarında rakip İmamoğlu bizden daha fazla oy almış görünüyor. 

Önemli bir ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor. 319 bin 500 ihtar oyu var. Aradaki oy 25 bin. Yani aradaki farkın 10 katından fazla görünüyor. Bunun dışında yapılan bazı usulsüzlükler, hatalı girişler var.

Şimdi ne olacak onu söyleyeyim. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz, ama sayımın devam ettiğini söylemekte fayda var. 

İmamoğlu bir şeyi eksik bırakıyor, 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bin idi. İptal oyların tamamı kazanan adaya yazsanız bile yetmiyordu. 

Buradaki iptal oylar aradaki farkın 10 buçuk farkı. Bu sonucu çok değiştirebilir. 31 bin 136 sandık var her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla.

Sandık sonuç tutanaklarını alırlar ve bu veriler teşkilatımıza gelip işlenir ve biz YSK’dan önce resmi olmayan sonuçları belirleriz. Dün 11:25 itibarıyla da böyle bir durum gördük ve çıktık seçimin sonucunu açıkladık. Dolayısıyla 10’dan bu tarafa yaşananlar bizim için de yeni bir durumdur. Bu konunun da aydınlığa kavuşmasını istiyoruz. 

İstanbul halkının takdiridir. Onların takdiri başımızın gözümüzün üstündedir. İki adayın aldığı oyun birbirine bu kadar yakın olması.

Hukuki süreci devam ettirecek. Sonunda YSK mazbatayı kime verirse başkan odur. Arkadaşlar böyle şeyler bizim takdirimizde değildir." 
<< Önceki Haber Erken zafer ilan eden Yıldırım konuştu: İmamoğlu 25... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER