Erkoç: Otonomi özel teşebbüs malı değil, derneğin malıdır


Masfed-Bod-Otonomi Yönetimi Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Otonomi ile ilgili iddialara tepki gösterdi. Erkoç, Otonomi'de bulunan dükkan sayısının yeterli olduğunu ifade ederek, "Buranın özel teşebbüs olarak yapıldığı gibi algılar var. Başkent Otomotivciler Derneği'nin malıdır. İsim olarak kullanılmış bir dernek demek farklı, otonomi demek farklı. Bunun için adına Otonomi koyduk." dedi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomotivciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (Otonomi) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, hayata geçirilen Otonomi ile ilgili bilgilendirme amaçlı JW Marriott Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Aydın Erkoç, şehir içindeki galerilerin taşınması konusunda açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı'ndan çıkan genelge ile galerilerin taşınması gerektiğini söyleyen Erkoç, otomobil ticaretinin kaldırımlarda yapılmaması gerektiğini dile getirdi. Erkoç, mesleği daha modern yerlerde yapmak istedikleri için böyle bir proje yaptıklarını açıkladı. Arsa sahibinin Başkent Oto Galericiler Derneği'ne ait olduğunu dile getiren Erkoç, şunları kaydetti: "Buranın özel teşebbüs olarak yapıldığı gibi algılar var. Başkent Otomotivciler Derneği'nin malıdır. İsim olarak kullanılmış bir dernek demek farklı otonomi demek farklı bunun için adına Otonomi koyduk. Burada yaklaşık 5 bin kişiye imkanı çıkacak, ciddi bir hareketlilik olacak. Eczane, tamirhane, banka, noter, sigorta şirketleri, berber, kuaför gibi oranın ihtiyacına cevap verecek her türlü ihtiyacı düşündük. Bu kadar iş gücünün olduğu bir yerde ekonomiye ciddi canlılık verecek. Bunda gururluyuz."

Bundan üç sene önce 1 Mart genelgesinin çıktığını hatırlatan Erkoç, "Daha arsamızı almadık, bazı arkadaşlarımız gitmemek üzerine davalar açtı, bu davalar kaybedildi. Devletle uğraşmanın hiç kimseye faydası olmaz. Bizi daha sağlıklı ticaret yapmamızı istediler. Baskı ile güzel bir işyeri çıktı." diye konuştu.

ESNAF ODASINA KAYITLI GALERİCİ SAYISI 700'DÜR

Kendilerine kulağa hoş gelmeyen sözler söylendiğini anlatan Erkoç, esnaf odasına kayıtlı 700 galericinin olduğunu bildirdi. Erkoç, esnaf odasına kayıtlı bu işi layıkıyla yapanların sayısı toplam 700 adet olduğunu, bunların içine emlak işi yapan, kiralama ve oto galericilik yapan dahil olduğunu belirtti. Erkoç, "Biz şu anda Otonomi'ye 700 tane iş yeri yaptık. Ankara'ya fazlasıyla yetiyor." ifadelerini kullandı. Erkoç, Otonomi'nin arsasını 150 milyon TL'ye satın alındığını, inşaatına ise yaklaşık 250 milyon TL harcandığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Erkoç: Otonomi özel teşebbüs malı değil, derneğin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER