Ermenek faciasında cezalar belli oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 20 2016
Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde 2014 yılı Ekim ayında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 2’si tutuklu 16 sanığın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasında son duruşma yapıldı.

Patron olan tutuklu sanık Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar 13 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesinin o dönemki Müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlayan ve bugün sona eren duruşmada sanıklar hakkında karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, taraf avukatları ve ölen madencilerin aileleri katıldı. İddianameyi ve mütalayı hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Timur Çadırcı’nın son kararnamede Çankırı’ya atanması nedeniyle yerine davaya Başsavcı Bilgehan Yücel katıldı.
Duruşmada, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün 18 yetkilisi hakkında ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçundan Danıştay kararı ile soruşturmaya izin verilmesinin ardından, Ermenek Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianame okundu.
Ardından Cumhuriyet Başsavcısı Yücel, MİGEM dosyasının da mevcut dava dosyasıyla birleştirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi reddetti. Duruşmada avukatların son sözleri dinlendi. Ardından duruşmaya bugün sabah devam etmesi için ara verildi.
SANIKLARA CEZA
Bugün yeniden başlayan duruşmada mahkeme heyeti sanıklar hakkındaki kararını açıkladı. Cumhuriyet Savcılığı’ın iddianamesinde ve duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasında sanıkların ‘Bilinçli taksirle birden fazla ölüme neden olma’ suçundan yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıkların cezasını ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçu olarak değerlendirdi.
Buna göre, tutuklu sanıklardan Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar 13 yıl 9 ay, Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi teknik nezaretçisi tutuklu Ali Kurt 13 yıl 9 ay, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan da 2 yıl 1 ay; olayın ardından tutuklanan ve geçen 4 Mayıs günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!3.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı4.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!10.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere bü...


