Ermenistan açıkladı: Azerbaycan, Şuşa'ya 5 km mesafeye kadar geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 30 2020
Uluslararası alanda tanınmayan Dağlık Karabağ Yönetimi'nin lideri Arayik Harutyunyan, Azerbaycan ordusunun tarihi kent Şuşa'ya sadece 5 kilometre uzaklıkta olduğunu duyurdu.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül’den bu yana Dağlık Karabağ çatışmaları devam ediyor. Uluslararası alanda tanınmayan Dağlık Karabağ Yönetimi’nin lideri Arayik Harutyunyan, Azerbaycan güçlerinin tarihi kent Şuşa’ya sadece 5 kilometre uzaklıkta olduğunu duyurdu.
Harutyunyan’a göre Azerbaycan güçleri, tarihi kent Şuşa’yo ele geçirmek için ilerleyişini sürdürüyor. Harutyunyan kentin tarihi katedrali dışında kaydettiği video mesajında tüm Ermenilere, şehri savunmaları çağrısı yaptı.
BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Ermenice adı Şuşi olan Dağlık Karabağ’ın merkezindeki Şuşa, hem Azeriler hem de Ermeniler için tarihi önem taşıyor. Stratejik açıdan önemli bir noktada bulunan Şuşa, Dağlık Karabağ yönetiminin en büyük kenti Hankendi’yi (Ermenice adı Stepanakert) Ermenistan’a bağlayan yol üzerinde.
Ermenice adı Şuşi olan Dağlık Karabağ’ın merkezindeki Şuşa, her iki taraf için de tarihi önem taşıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...


