Erol Büyükburç kimdir?

Türk pop müziğinin en ünlü isimlerinden Etiler'deki evinde ölü bulundu.

Erol Büyükburç kimdir?

Türk pop müziğinin en ünlü isimlerinden 79 yaşındaki Erol Büyükburç Etiler Nispetiye Caddesi Bebek yokuşundaki evinde ölü bulundu. Polis sanatçının evinde olay yeri incelemesine başladı. İlk incelemede sanatçının ölümünün normal bir ölüm şeklinde göründüğü belirtildi.
EROL BÜYÜKBURÇ KİMDİR?
1936 yılının 22 Mart'ında Adana'da dünyaya gelen Erol Büyükburç , babası Sufi Beyin işi nedeniyle eğitim hayatına Halep'te Frere Maris'te başladı. Adana'da Kemal Paşa İlkokulu, İstanbul'da Fatih Gelenbevi Ortaokulu ve 1951 yılında başladığı Ticaret Lisesi'nde ilk ve orta öğretimini tamamlayan Büyükburç, ardından İstanbul Belediyesi Konservatuvarına devam ederken “Alis Rosental'dan” şan dersleri aldı. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi Yüksek ticaretin üçüncü sınıfından ayrıldı. Daha lise yıllarında İstanbul’da kurduğu ilk grubuyla (Şevket Uğurluel, akordeon; Kanat Gür, gitar; Salim Ağırbaş, davul; Metin Ersoy ve Erol Büyükburç, solist) Florya plajında müzik yaptı.Müzik çalışmalarına daha lise öğrencisi iken İsmet Sıral Orkestrası eşliğinde solisti olarak Caddebostan Gazinosu'nda sahneye çıkarak başladı. Bu orkestrada kalmasını sağlayan şarkı Frankie Laine yorumuyla popüler olan Jezabel adlı şarkıdır. Yedeksubaylığını Urfa'da yaparken orduevinde müzik ve sahne çalışmalarına devam etti. Urfa Orduevi’nde şarkı söylerken Leyla Sayar’la tanışır. Askerlik dönüşünde Leyla Sayar’ın desteği ile İstanbul’un klüp çevrelerinde ismini duyurmaya başlar. Kendi adına kurduğu ilk orkestrası Erol Büyükburç Vokal Grubu ile Four Lads, Platters tarzı vokal müziğinin ve doo-wop’ın Türkiye’deki öncü uygulayıcısı olur. ÇALIŞMALARI VE BAŞARILARI
33 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45'lik, 9 kaset, 200'e yakın ödül, 1800 beste, yapıp sayısız gazino çalışması ve bir o kadar da turneye katıldı. Dört kez evlenen Ero lBüyükburç en son 2004'te ALman asıllı Ute Eser ile evlenmişti.

<< Önceki Haber Erol Büyükburç kimdir? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER