Çin'den Beşiktaş mesajı

Beşiktaş’ta 6 yıl top koşturan ve geçtiğimiz günlerde Çin’e transfer olan Ersan Adem Gülüm, "Beşiktaş’ı şampiyon yapabilecek bir hoca varsa o da Şenol Hoca’dır" dedi.

Çin'den Beşiktaş mesajı

Çin Süper Ligi ekiplerinden Hebei Fortune takımına transfer olan milli oyuncu Ersan Adem Gülüm, takımının Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinde devam eden kampı sırasında özel açıklamalarda bulundu.

Ailece Beşiktaşlı olduklarını ve Avustralya’da yaşarken dahi Beşiktaş maçlarını takip ettiğini söyleyen milli oyuncu, en çok sevindiği ve üzüldüğü maçtan, kendisini en çok zorlayan forvetlere kadar tüm konulardaki soruları cevapladı.

UNUTAMADIĞI MAÇLAR

Gülüm, Beşiktaş forması altında en heyecanlandığı maçın ilk kez İnönü Stadı’nda çıktığı maç olduğunu anlattı. Eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a karşı oynadıkları ve 2-0 kaybettiklerini aktaran milli oyuncu, bu maçı önemli kılan diğer etkenin de babasının ilk kez İnönü Stadı’na geldiğini ve kendisini tribünden canlı izlemesi olduğunu söyledi.

Avrupa arenasında en çok heyecanlandığı ve unutamadığı maçı ise Porto ile oynadıkları karşılaşma olduğunu ifade etti. Bu maç ile birlikte ilk kez Avrupa arenasına çıktığını hatırlatan Gülüm, Beşiktaş’a gelmeden önce Adanaspor formasıyla bir alt ligde top koşturduğuna vurgu yaptı. Bu maçı kendisi adına unutulmayacak yapan olayın ise kaleye giden topu çizgiden çıkardığı pozisyon olarak aktaran milli oyuncu, bu kritik hamlesi sonrası taraftarın da kendisini çok sevdiğini ve bu pozisyon ile birlikte Beşiktaş taraftarının sevgisini kazandığına dikkat çekti.

Ersan Gülüm, Beşiktaş forması ile en çok sevindiği ve hayatı boyunca unutamayacağı maçı ise tarihi İnönü Stadı’nda oynadıkları son derbi maç olduğunu dile getirdi. Fenerbahçe’ye karşı oynadıkları ve Olcay’ın son dakika golü ile kazandıkları (3-2) maçın unutulmaz olduğunu ifade eden Ersan, bu maçta oynayan Beşiktaşlı oyuncuların tarihe geçtiğini ve uzun yıllar sonra dahi hatırlanacak olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu aktardı.

GEÇEN SEZON Kİ KAÇAN ŞAMPİYONLUK

Geçtiğimiz sezon Slaven Bilic yönetiminde şampiyonluğu son 4 haftada kaybetmelerindeki temel etkenler sorusuna yönelik konuşan Ersan Gülüm, özellikle o dönem sürekli maç yapmalarının kendilerini mental olarak çok fazla yormasına bağladı.

Kadrolarının geçen sene daha kısıtlı ve sakatlık problemini çok fazla yaşadıklarını anlatan milli oyuncu, haftada 3 maça çıkmaları ve sürekli seyahat yapmalarının takımı çok fazla yorduğunu ifade etti.

Özellikle Avrupa Kupası’ndaki Liverpool maçı döneminde Balıkesirspor ve Eskişehirspor maçlarına neredeyse hiç dinlenemeden çıktıklarını aktaran Gülüm, o süreçte oynadıkları iki maçta kaybettikleri 5 puanının şampiyonluğu kaybetmelerindeki önemli unsurlardan biri olarak gösterdi.

Tüm bunların yanı sıra takımın şampiyonluk mücadelesi konusunda tecrübesiz olduğuna vurgu yapan milli oyuncu, en önemli etken olarak ise kuşkusuz İnönü Stadı’nın olmaması olarak sıraladı. Özellikle İnönü Stadı’nın eksikliğini çok fazla hissettiklerini anlatan Gülüm, rakiplerin İnönü Stadı’nda yaşadıkları baskı ve korkuyu diğer oynadıkları starlarda yaşayamadığına ve bunun da iç saha avantajını yeterince kullanamadıklarına sebep olduğunu ifade etti.

Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın iç sahadaki maçlarda daha iyi sonuçlar almasının en önemli sebebini rakiplerin yaşadıkları baskıya dayandıran Gülüm, özellikle geçen sene Ankara ve Olimpiyat Stadı’nda oynadıkları iç saha maçlarında bu atmosferi yaşayamamalarının kendilerine adına dezavantaj oluşturduğunu kaydetti.

"BEŞİKTAŞ BU SENE DAHA TECRÜBELENDİ"

Geçen sene yaşadıkları saha içi ve saha dışı faktörlerden ders aldıklarını anlatan milli oyuncu, özellikle bu sene maç esnasında yaşadıkları haksızlıklara karşı daha fazla itiraz ettiklerine dikkat çekti.

Geçen sene iyi niyet ve tecrübesizlikten ötürü hakemlerin verdiği kararlara sessiz kaldıklarını aktaran Gülüm, sezonun ilk yarsında başta kendisi olmak üzere tüm takımın saha içi hakem hatalarına daha fazla karşı çıktıklarını söyledi.

Hakemlerin Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında daha baskı altında kaldığını ve takdir haklarını ezeli rakiplerinden yana kullandığına vurgu yapan milli oyuncu, bu sene bu tecrübeyi takım olarak kazandıklarını ve özellikle ilk yarı maçlarında hakem üzerine baskı kurmayı öğrendiklerini anlattı.

"EN ÇOK GELİŞME GÖSTEREN OĞUZHAN"

Bu sene takım içerisinde en fazla gelişme gösteren oyuncuyu Oğuzhan Özyakup olarak belirleyen Gülüm, Oğuzhan’ın henüz çok genç olduğuna ve gelecek adına çok büyük potansiyeli bulunduğunu dile getirdi.

Oğuzhan’ın bu sene hem defansif hem de ofansif olarak güzel işleri çıkardığını ve oyunun iki yönünü de oynamayı öğrendiğini belirten Ersan Gülüm, eski takım arkadaşının daha güzel yerlere geleceğine inandığını ifade etti.

"ŞENOL HOCA BEŞİKTAŞ İÇİN OLABİLECEK EN İYİ HOCA"

Eski teknik direktörü Şenol Güneş’in Beşiktaş’ın tarihindeki en iyi hocalardan biri olabileceği iddiasında bulunan Gülüm, "Beşiktaş’ı şampiyon yapabilecek bir hoca varsa o da Şenol Hoca’dır." dedi. 

Şenol Güneş’in oyuncular ile diyalog konusunda çok başarılı olduğunu anlatan Gülüm, duruşu ve kişiliğiyle takım üzerinde otoriter bir kişi olduğunu kaydetti.

Çin’e transfer olduktan sonra saat farkına rağmen (Türkiye’den 6 saat önde) Beşiktaş maçlarını izlediğini söyleyen Gülüm, özellikle Başakşehir maçında takımın oyundan kopmadığını ve 2-0 geriden gelerek kazanılan bir puanın şampiyonluğu getirebileceğine inandığını dile getirdi.

"TAKIM STOPER SIKINTISINI AŞABİLECEK KAPASİTEYE SAHİP"

Kendisinin Çin’e transfer olması ve ardından Rdolfho’nun yaşadığı talihsiz sakatlığı şansızlık olarak değerlendiren milli oyuncu, Beşiktaş’ın takım kadrosunda yer alan oyuncu potansiyeli ile stoper sıkıntısı yaşamayacağına duyduğu inancı ifade etti.

Rdolfho’nun güçlü bir kişilik olduğuna vurgu yapan Gülüm, Brezilyalı oyuncunun takım arkadaşlarının ve ailesinin desteği ile beraber yaşadığı talihsiz sakatlığı atlatacağını söyledi.

Yeni transferlerden Marcelo’nun ilk iki maçında güzel bir oyun çıkardığını savunan milli oyuncu, Alexis ile beraber Necip’in de stoper mevkisinde oynayabilecek ve güzel işler çıkarabilecek bir oyuncu olduğunu belirtti. Zaten Beşiktaş’a karşı rakiplerin maç içerisinde çok fazla pozisyona giremediğine dikkat çeken Ersan, mevcut oyuncuların bu sorunun altından kalkabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

Beşiktaş’a transfer olmadan önce kendisine Galatasaray’dan bir teklifin bulunduğunu hatırlatan Ersan, Beşiktaş taraftarının kendisine yönelik yaptığı, 'Diren ve efsane ol' çağrısını dinleyerek bu takımda kaldığını anlattı. 

TARAFTARA ÖZEL MESAJ: TAKIMI YALNIZ BIRAKMAYIN

Beşiktaş taraftarına Çin’den özel mesaj yollayan Ersan Gülüm, "Takımı yalnız bırakmayın ve daha çok destekleyin. Şampiyonluk gelecekse taraftar desteği ile gelecek." dedi.

Son üç aya girildiğini ve oynanan her maçın önemli olduğu bir süreçte, taraftarlardan stada gelmeleri çağrısında bulunurken, özellikle sadece sosyal medya üzerinden resim paylaşarak veya mesaj atarak desteklemenin fayda getirmeyeceğini anlattı.

Futbolcular olarak İnönü’deki atmosferi ve kurulan baskıyı özlediklerini ifade eden milli oyuncu, özellikle Başakşehir Stadı’nda oynadıkları maçlarda boş koltukları görünce üzüldüklerini vurguladı. Şampiyon olmak için taraftar desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Gülüm, "Sen Beşiktaş’sın, lidersin, şampiyonluğa oynuyorsun fakat stat dolmuyor, böyle olmaz." mesajı verdi.

"BURAK İLE BERABER ÜLKEMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"

Beşiktaş taraftarından kendisini takip etmeye devam etmesini isteyen Ersan Gülüm, Pekin’in Guoan takımına transfer olan Burak Yılmaz ile beraber Türkiye’yi Çin’de en güzel şekilde temsil edeceklerini söyledi. 

Ersan Gülüm, röportajın son bölümünde ise yeni başlayacak Çin liginin kazasız, sakatsız ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu ve haklarında hayırlısı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
<< Önceki Haber Çin'den Beşiktaş mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER