Ersan İlyasova: Magic ailesinin parçası olacağım için heyecanlıyım


Sezon ortasında Detroit Pistons'tan takasla Orlando Magic'e geçen milli basketbolcu Ersan İlyasova, Magic'te 4 numaralı pozisyondaki eksiği gidermek için ter dökecek. Yıldız oyuncu, eski koçu Skiles ile tekrar bir arada olacağını için mutlu olduğunu belirtirken, "Magic ailesinin parçası olacağım için heyecanlıyım." dedi.

Ligde sekizinci yılını geçiren 28 yaşındaki oyuncu Ersan İlyasova, Magic'e takasını, yeni takım arkadaşlarını ve daha önce de birlikte çalıştığı Koç Skiles ile yeniden bir araya gelişini değerlendirdi. NBA'de 3. takımında forma giyecek olan milli basketbolcu Ersan İlyasova, takas haberini Florida tatili sırasında öğrendiğini belirterek, "Beni aradıklarında tatildeydim. 'Tekrar neden Detroit'e uçayım ki?' diye düşündüm. Büyük bir değişiklik olacak ama umarım hızlı bir şekilde alışırım. Magic ailesinin bir parçası olacağım ve ilerleyişine katkıda bulunacağım için çok heyecanlıyım." diye konuştu.

"BAZEN KONU YAŞ DEĞİL, ÖRNEK OLUŞTURMAKTIR"

Koç Scott Skiles ile çalışmanın kendisini mutlu ettiğini belirten 28 yaşındaki oyuncu, tecrübesi ve sahadaki mücadele isteğiyle genç oyunculara örnek olmaya çalışacağını belirterek, şunları söyledi:

"Skiles'ı zaten tanıyorum. Daha önce Milwaukee'de 4 yıl boyunca birlikteydik ve bu lig hakkında, iyi bir savunma takımı olmak için neler gerektiği konusunda bana birçok şey öğretti. Kurduğu sistemi biliyorum ve seviyorum. Umarım herhangi bir kesinti olmadan hemen oynarım. 28 yaşında olmam sebebiyle enerjimi oyuna daha da fazla katmalıyım. İyi oynayarak ve oyuna enerjini katarak tempoyu belirliyorsan, bunun birçok yardımını görürsün. Kaç yaşında olduğun değil, ne kadar iyi oynadığın, diğerleri için nasıl bir örnek oluşturduğun önemli. Takım arkadaşlarımdan birkaçını zaten tanıyorum, yardımcı olmak için de elimden geleni yapacağım."

İlyasova sezonun kalanı için hedeflerini açıklarken ise "Hâlâ oynanacak çok karşılaşma var (30) ama son hedefe çok yakınız (play-off sırası için yalnızca 3.5 karşılaşma). Elimizden geleni yapacağız ve sonunda da nerede olduğumuza bakacağız. Ama elbette play-off'a kalmak istiyoruz." dedi.

Milli oyucu, Milwaukee'de Koç Skiles ile çalıştığı dönemden aklında kalan en güzel anının sorulmasına ise "Play off aşamasına eriştiğimiz 2009 sezonunu çok iyi hatırlıyorum. İyi oyuncularımız vardı ve iyi oynuyorduk. Birbirimize güveniyorduk, çünkü Koç Skiles'ın sistemi için bu olmazsa olmazdı. Bazen takım arkadaşlarına yardımcı olmak için kendini feda etmen gerekir. Önemli olan topu sahaye getirmek ve daha sonra da paylaşmak." diye cevap verdi.

KOÇ SKİLES'TAN ERSAN'A ÖVGÜ

İlyasova ile yeniden yolları kesişen Koç Scott Skiles da eski oyuncusuna övgü yağdırdı. Koç Skiles, Ersan İlyasova'nın sert bir oyuncu olduğunu, potaya direk gittiğini, iyi ribaunt aldığını da belirterek, şunları söyledi:

"Ersan sert bir oyuncu, potaya gidiyor, iyi ribaunt alıyor, koşuyor, topu iyi saklıyor ve daha bir sürü şeyi iyi yapıyor. Ersan, bir savunma oyuncusu olarak iyi bir boya sahip ve savunma yapma konusunda da istekli. Sahanın bu ucunda olmaktan gurur duyuyor ve normal şartlarda potada da çok aktif. Onu her zaman iyi bir savunmacı olarak görmüşümdür. NBA'deki oyun tarzınızı bir kere bulduğunuzda, tekniğiniz her zaman aynı şekilde kalır."
CİHAN
<< Önceki Haber Ersan İlyasova: Magic ailesinin parçası olacağım için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER