Ersanlı Pistons, New York'tan galibiyetle döndü


Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Detroit Pistons forması giyen Ersan İlyasova, Brooklyn Nets'i 105 - 100 mağlup ettikleri karşılaşmada, 16 sayı attı. Pistons, galibiyete Durummond ve Jackson'ın son dakikalarda attıkları isabetli şutlar sayesinde kazanabildi. 4. çeyrekte üstünlüğü kaybeden Pistons, maçın sonlarına doğru oyunu kendi lehine çevirmeyi başardı.

Oyunun en skorer oyuncusu 26 sayı ile Nets'in iyi oyunculardan Brook Lopez oldu. Maç sonucunu Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendiren milli oyuncu İlyasova, "Buraya gelmeden öncede 2 maçı kaybettiğimiz için bu maçı kazanabilmek için elimizden geleni yaparak mücadele ettik. Kazanmak için çıktık ve kazandık. İlk periyotta biraz zorlandık. Böyle bir takıma özellikle ilk devre sayı verdiğin zaman maçı kazanmak zor olur ama ikinci devreye çıktığımızda biraz daha iyi savunma oynayarak maçı kazandık." dedi.

Milli oyuncu "İlyasova, takınımın savunması çok iyi değildi" eleştirilerine "Bazen iyi savunma yapıyoruz ama bazen düşüşler yaşıyoruz. Bizim takıma baktığın zaman genç takım yeni bir takım, birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Daha 49 maç oynadık ve daha bir sürü maç oynayacağız."diye konuştu.

İlyasova, kendi performansı ile ilgili, geçtiğimiz haftalarda bir sakatlığı olduğunu yapması gereken sayıyıları yapamadığını belirterek, "Burda hucumda ve savunmada ne kadar gayret gösterirsen sonuç bizim için iyi oluyor." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Detroit Pistons Koçu Stan Van Gundy ise maç sonrası gazetecilere yaptığı değerlendirmede, takımın savunma konusunda sorunlar yaşadığını kabul etti.

Bu durumun kendisini çok sinirlendirdiğini belirten Gundy, bir şeklide bu sorunun çözülmesi gerektiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Ersanlı Pistons, New York'tan galibiyetle döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER