Ertuğrul 1890 filmine Bursalılardan büyük ilgi


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği işbirliği Fuji Dağı'ndan Uludağ'a Japon Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye ile Japonya'nın ilk ortak filmi Ertuğrul 1890 sinema filmi Bursalılardan büyük ilgi gördü. Merinos AKKM Orhangazi Salonu'ndaki gösterim öncesinde Japon grubun Koto müzik dinletisi sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Türk-Japon dostluğunun güçlenmesine yönelik düzenlenen etkinliklerin Bursalıların beğeni ile takip edeceğine inandığını söyledi. Başkanvekili Karlık, "Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği ile birlikte Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek için güzel bir etkinlikte bir araya geldik. 3 gün sürecek etkinlik kapsamında Japon kültürünü ve filmlerini Bursalılar tanımış olacak. Bu etkinlik aynı zamanda Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel dayanışma, kaynaşma ve kültür alışverişini de gerçekleştirmiş olacağız. Tarihten gelen Türk-Japon dostluğunu devam ettirme adına gerçekleştirilen etkinlik, gelecek nesillere aktarmak için çok faydalı olacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi her alanda olduğu gibi kültürel etkinliklerde de farkındalığını ortaya koyarak Bursa'nın Japonya'da daha iyi tanınması ve Türkiye'yi daha iyi temsil etmesi açısından verimli olacağına inanıyorum." dedi.

TÜRKİYE İLE JAPONYA'NIN İLK ORTAK FİLMİ

Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ise Türkiye ile Japonya'nın ilk ortak filmi olan Ertuğrul 1890 filmini Bursalılarla buluşturduklarını ifade etti. Ehara, "Bu film ile birlikte toplam 5 güzel filmi pazar gününe kadar Bursa halkına izlettireceğiz. Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği ile birlikte etkinlkik için çok güzel hazırlık yaptık. Aslında Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiler geçmişte çok güzel olduğunu ve günümüzde de çok iyi olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda böyle kültürel işbirliği de ilişkilerin daha iyi tutulmasını sağlıyor. Bu tarz etkinlikleri devam ettirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Pazar gününe kadar sürecek olan Fuji Dağı'ndan Uludağ'a Japon Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında 'Marnie Oradayken', 'Çiçeklerin Ardından', 'Benim Küçük Çiçeğim', 'Rüzgar Yükseliyor' ve 'Hayatın Anahtarı' animasyon ve sinema filmleri gösterime ücretsiz sunulacak. CİHAN
<< Önceki Haber Ertuğrul 1890 filmine Bursalılardan büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER