Ertuğrul Sağlam: Bundan sonra kötü futbola mazeret üretme lüksümüz yok

Ertuğrul Sağlam: Bundan sonra kötü futbola mazeret üretme lüksümüz yok

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Akhisar Belediyespor maçını mutlaka kazanmak istediklerini söyledi. Bundan sonra kötü oynama lükslerinin bulunmadığını dile getiren Sağlam, "Beşiktaş'a karşı hem mücadele anlamında, hem de oyun kalitesi ve pozisyon üretme adına üstünlük sağlayan bir takımın bundan sonra kötü futbola mazeret üretme lüksü kalmamıştır." dedi.

Ertuğrul Sağlam Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Akhisar Belediyespor maçı öncesinde Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Tük Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonasına katılmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Sağlam, emeği olan herkesi tebrik etti. Avrupa şampiyonasına katılacak oyuncularını da kutlayan Sağlam, "İnşallah bizi Avrupa şampiyonasında temsil edecek grubun içinde bazı oyuncularımızı da katmaya çalışacağız. İnşallah iyi bir sezonun ardından Avrupa şampiyonası çok keyifli geçecektir." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş maçında ortaya koydukları iyi oyunu bundan sonra sürdürmek zorunda olduklarını anlatan Ertuğrul Sağlam, "Sezon başından beri bazı sıkıntılarla beraber yeni takım olma ve yeni bir oyuncu grubunu bir araya getirmenin sıkıntılarını yaşadık. Beşiktaş maçında ortaya konan mücadele ve beraberindeki iyi futbol herkesi olduğu gibi taraftarı ve camiayı da çok mutlu etti. Dileğimiz şu ki bundan sonraki dönemde de Beşiktaş maçındaki mücadele ve oyun kalitesini devam ettirmek." şeklinde konuştu.

Bundan sonra mücadele eksikliği ve futbol kalitesinin düşüklüğüne mazeretleri kalmadığını belirten Sağlam, oynayacakları Akhisar Belediyespor maçıyla ilgili de konuşurken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş'a karşı hem mücadele anlamında, hem de oyun kalitesi ve pozisyon üretme adına üstünlük sağlayan bir takımın bundan sonra kötü futbola mazeret üretme lüksü kalmamıştır. Dolayısıyla ilk oynayacağımız Akhisar Belediyespor karşılaşmasında da Beşiktaş maçından ki arzuyu ve futbol kalitesini ortaya koyarak inşallah güzel bir futbolla güzel bir galibiyet alıp daha sonraki maçlar öncesinde puan cetvelinde biraz daha yukarı çıkmak ve hem de geçmişte yaşanan puan kayıplarının telafisini yapmak itiyoruz. Bu nedenle Akhisar Belediyespor maçı bizim için çok önemli ve bundan sonra bizim yönümüzü belirleyecek bir karşılaşma olacak."

Oyuncularının işin ciddiyetinin farkında olduğunu bildiren Sağlam, bundan sonraki dönemin çok daha iyi geçeceğine değindi. Akhisar Belediyespor'un sezonun flaş takımlarından biri olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, "Böylesine bir takıma karşı kazanmak çok kolay olmayacak ama Beşiktaş maçından sonra bu maçı iyi oynayıp kazanmak zorunda olan bir takımız. İnşallah güzel bir futbol ve güzel bir sonuçla Bursa'ya döneceğiz." diye konuştu.

"SAKAT VE CEZALILAR BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR"

Cezalı olan Dany'nin yanı sıra sakat Serdar Aziz ve Faty'nin kendileri için defansta sıkıntı oluşturacağını belirten Sağlam, formda olan Sivok ve Şamil'in endişelerini azalttığını söyledi. Sağlam, sağ ayak bileğinde kaslarında bir zorlanma olan Serdar'ı son iki gündeki tedavilerle maça yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, transfer haberleri'>transfer haberlerine ilişkin ise şunları söyledi:

"Sanal ve görsel medyada transfer haberleri çıkmaya başladı. Her transfer sezonu bittikten sona bir sonraki dönemle alakalı bu tür haberler çıkıyor. Bizlerde özelikle ara transferde takımımızdaki eksikleri gidermek adına çalışıyoruz. Maçları ve oyuncuları seyrediyoruz. Bu durumda da bazı haberler çıkıyor ama şunu bilin ki biz eğer bu konuda iyi bir yere getirirsek, biz her şeyi Bursaspor'un menfaati doğrultusunda bu transferlerin daha kolay olması için duyurmamak ve saklamak durumunda kalıyoruz. Zamanı gelince takımımızdan ayrılacak oyuncular olacak. Çünkü lig devam ediyor. Ama bazı şeyleri zamanı gelince sizlerle paylaşırız."

Josue'nin çok agresif olmasıyla ilgili soruya da, bu mevkide oynayan oyuncu için bu kadar kart görmesinin çok normal olmadığını belirterek, gerekli cezayı verdikleri ve bir daha böyle ceza vermemeyi temenni ettiklerini kaydetti.

Ertuğrul Sağlam, 'Devre arasında yeni transfer doğru olur mu?' şeklindeki bir soruya karşılık keyiflerinden transfer yapmadıklarını belirterek, yaptıkları transferlerle ülke ortalamasının çok üzerinde isabet oranı tutturduklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ertuğrul Sağlam: Bundan sonra kötü futbola mazeret üretme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER