Ertuğrul Sağlam: Yurt dışında bir takım çalıştırmak istiyorum


SAO PAULO (CİHAN)- Eskişehirspor'daki görevinden geçen ay istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yurt dışında bir takım çalıştırmak istediğini ve kendisine gelen bazı teklifleri değerlendirdiğini söyledi.

Maç ve oyuncu seyretmek için Brezilya'da bulunan Sağlam, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) verdiği mülakatta, Türk futbolunun geleceğinden ve kariyer hedefinden bahsetti. Trabzonspor'la görüştüğü iddialarını yalanlayan tecrübeli hoca, kariyerinde Avrupa'ya da yer vermeyi düşündüğünü dile getirdi.

'TÜRKİYE'DE ALTYAPI YETERSİZ'

Futbol menajeri Bayram Dağdeviren ve meslektaşı Cihat Arslan ile birlikte Brezilya'nın ünlü kulüplerini ziyaret eden Sağlam, antreman ve altyapı tesislerini inceleyerek kulüp yöneticilerinden bilgi aldı. Dünyaya futbolcu ihraç eden kulüplerin altyapı organizasyonundan çok etkilendiğini söyleyen milli antrenör, Türkiye'de altyapı yatırımlarına gereken önemin verilmeyişinden yakındı.

Türk futbolunun gelişmesinin önündeki en büyük engelin altyapı yetersizliği ve tesisleşememe sorunu olduğunu ifade eden Sağlam, 'Türkiye'de neden yıldız futbolcu yetişmiyor' sorusuna şöyle cevap verdi: "Bizdeki gibi Brezilya halkının da futbola karşı aşırı bir ilgisi var. Kulüpler bu ilgiden istifade ederek genç yetenekleri çok güzel tesislerde, bilimsel metotlar ve donanımlı hocalarla geliştiriyorlar. Bizde ise yeteneğiyle yıldız oyuncu olma potansiyeline sahip gençler, küçük yaşlarda gerekli eğitimi alamadıkları için yetenekleri köreliyor ve zamanla sıradan bir oyuncuya dönüşüyorlar."

'ANADOLU'DAN ŞAMPİYON ÇIKARTMAK ZOR'

Bursaspor'u şampiyon yaparak ezberleri bozan ve kariyerine ün katan Sağlam, Türkiye'de artık herhangi bir Anadolu takımının 1. ligde şampiyon olma olasılığının hayli düşük olduğunu ifade etti. Büyük kulüpler ve Anadolu takımları arasındaki uçurumun giderek arttığına işaret eden Sağlam, küçük takımların maddi imkanlarının yanı sıra medya, lobi ve taraftar desteğinin de giderek azaldığına dikkat çekti.

Mevcut imkanlar sebebiyle Anadolu takımlarının sezona şampiyon olma beklentisi ile başlayamadığını dile getiren tecrübeli hoca, "Keşke bizde de 7-8 takım şampiyonluk için hedef koyup sezonu buna göre bitirebilse. Böyle 10 tane takımımız olsa inanıyorum ki Türk futbolunun kalitesi artacak ve bu durum hem milli takımımıza hem de Avrupa'da mücadele eden kulüplerimize çok olumlu yansıyacaktır." dedi.

'BAŞARI KRİTERLERİ DEĞİŞMELİ'

Türkiye'de antrenörlerin üzerinde ciddi bir şampiyonluk baskısı olduğunu dile getiren Ertuğrul Sağlam, bu baskının genç oyuncuların saha kenarında bekletilmesi ile sonuç verdiğini ifade etti. Kupa finali oynamanın dahi bir başarı olarak görülmediği bir ülkede teknik direktörlerin istifaya zorlandığına dikkat çekti.

Sporda başarı kriterlerinin değişmesi gerektiğini savunan Sağlam, meseleye bakışını şu sözlerle özetledi: "Olumlu ve hoşgörülü olup genç oyuncuları da futbola kazandırmayı bir hedef haline getirebilirsek sadece gol atma, maç kazanma ve puan alma hedefli oynanan oyun yanlışından da sıyrılmış oluruz. Üç tane genç oyuncu çıkarabilen bir antrenörü de başarılı sayarsak spor camiası adına daha doğru bir algının yerleşmesine vesile olabiliriz." CİHAN
<< Önceki Haber Ertuğrul Sağlam: Yurt dışında bir takım çalıştırmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER