ERÜ'de kordon kanı bankası kuruluyor

ERÜ'de kordon kanı bankası kuruluyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde 'Kordon Kanı Bankası' kurulmasına ilişkin önemli bilgiler verdi. Vali Düzgün, "Kordon Kanı Bankası'nın toplam proje bedeli olan 4,6 milyon TL'nin yüzde 75'ine tekabül eden 3,5 milyon TL'lik kısmının Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından finanse edilmesi planlanmaktadır." dedi.

ORAN Yönetim Kurulu, Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün başkanlığında toplandı. ORAN Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün, Sivas Valisi Âlim Barut, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bozok Üniversitesi Rektörü ve Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Salih Karacabey, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve ORAN Genel Sekreteri Kamil Çadırcı katıldı.

Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün, toplantının açılışında gündeme ilişkin bilgiler vererek, ORAN tarafından desteklenen destek programlarının görüşülmesi, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ORAN işbirliğinin sunumu, Erciyes Üniversitesi GENKÖK Araştırma Merkezi'nin sunumu, Abdullah Gül Üniversitesi Doğa ve Yaşam Bilimleri Fakültesi Dekanlığı'na Mayıs ayında gerçekleştirilecek uluslararası bilim konferansına ev sahipliği yapması ile ilgili konuların görüşüleceğini belirtti.

Vali Düzgün, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 73 projenin yürütüldüğünü, mali destek programları kapsamında 73 projeye 54 milyon TL destek sağlandığını kaydetti.

VALİ DÜZGÜN'DEN YATIRIMCILARA ÇAĞRI

2015 yılı Teknik Destek Programları 5'inci dönemi kapsamında 9 başvurunun kabul edildiğini, 6'ncı dönem başvurularının da 31 Aralık tarihinde son bulacağını dile getiren Vali Düzgün, yatırımcılara çağrıda bulunarak, şu bilgileri verdi: "2015 yılı Teknik Destek Programları 5'inci dönemi kapsamında 9 başvuru kabul edilmiş olup, 6'ncı dönem başvuruları da 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecektir. Bu vesile ile bu programa başvurmak isteyen işverenlerimiz, girişimcilerimize çağrıda bulunuyorum. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliğinin desteklenmesi bakımından Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Erciyes Teknopark ile ajansımız arasında işbirliği protokolü imzalanarak daha fazla sanayicimizin Teknoparkın imkânlarından faydalanması yönünde de çalışmalarımız devam etmektedir."

Ajans olarak TANAP projesine de 16 milyon destek sağlanmasının gündemlerinde olduğunu belirten Vali Düzgün, TANAP projesi ile boru hattının geçtiği Yozgat ve Sivas'ın ilçelerinin sosyal alt yapı alanlarının ve çevre alt yapısı alanlarının güçlendirilmesi konusunda önemli bir imkân sağlamış olacağını ifade etti.

KORDON KANI BANKASI

Vali Düzgün, Kayseri'de 'Kordon Kanı Bankası' kurulmasına ilişkin de önemli bilgiler verdi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Türkiye'deki tıp fakülteleri arasında araştırma merkezleri açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Düzgün, Kök Hücre Araştırma Merkezi bünyesinde kurulması söz konusu olan Kordon Kanı Bankasına da Ajans tarafından güdümlü proje desteği kapsamında finans sağlanacağını, buna yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali Düzgün, "Kordon Kanı Bankası'nın toplam proje bedeli olan 4,6 milyon TL'nin yüzde 75'ine tekabül eden 3,5 milyon TL'lik kısmının Ajansımız tarafından finanse edilmesi planlanmaktadır." dedi. Vali Düzgün, ORAN tarafından yürütülen çalışmaların bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Düzgün'ün konuşmasının ardından ORAN Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı devam etti.
CİHAN
<< Önceki Haber ERÜ'de kordon kanı bankası kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER