Erzin Atık Su Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), kanalizasyon şebekesi tamamlanan Erzin'in içme suyu ile birlikte en büyük eksiği olan Atıksu Arıtma Tesisinin yer tesliminin yapıldığını bildirdi.

Finansmanı İller Bankası A.Ş.'den temin edilen kredi ile sağlanan, ihalesi İller Bankası Genel Müdürlüğünce yapılarak sözleşme imzalan işin yer tesliminin yapıldığını belirten HATSU yetkilileri, işin yapım süresinin 400 gün olduğunu aktardı.

Yapı denetimi HATSU Genel Müdürlüğü Etüd Plan Dairesi tarafından yapılacak olan projenin hayata geçirilmesi ile günde 5,760 m3 atık suyun arıtımını sağlanacak. Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur prensibine göre dizayn edilen tesiste evsel atık suyun, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak yaklaşık yüzde 90 giderim verimi ile Erzin Deresi'ne deşarjı sağlanacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atıksu Arıtma Tesisi ile Erzin'in kanal probleminin kalmayacağını ve 2016 yılı içerisinde ihale edilecek içme suyu projesi ile de temiz ve kesintisiz suya kavuşacağını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Erzin Atık Su Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER