Erzincan davasına karar için ara verildi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili İlhan Cihaner, emekli Orgeneral Saldıray Berk ve 3 MİT mensubunun da bulunduğu 14 sanığın 'terör örgütü üyeliği' suçundan yargılandığı davaya karar için ara verildi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Gelen belgelerin ardından daire savcısı, esas hakkındaki 28 sayfalık mütalaasını sundu. Savcı, mütalaasında tanıkların beyanlarının mahkûmiyet için yeterli delil olamayacağını kaydetti. Sanıkların savunmalarının aksi delil gösterir şekilde, her türlü şüpheden uzak yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediğini belirten savcı, sanıkların ayrı ayrı beraatını talep etti.

Ardından sanık avukatları esas hakkında mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere söz aldı. Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, delil yetersizliğinden beraatın yeterli olmadığını söyledi. Kazan, suçun oluşmadığını belirterek, müvekkilinin beratını istedi.

Delil yetersizliğinden beraat istemine katılmadıklarını dile getiren İlhan Cihaner ise iddia edilen suçun oluşmadığını ileri sürerek beraatını istedi.

Diğer sanık ve avukatları da iddia edilen suçun oluşmadığı gerekçesi ile beraat istedi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi.
Erzincan-davasina-karar-icin-ara-verildi-1939085.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Erzincan davasına karar için ara verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER