Erzurum'da yaşlılar unutulmadı


Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü tarafından Yaşlılar Haftası sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Bir restoranda düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, bakım merkezinde barınan çok sayıda yaşlı ve engelli katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zil, Güzide Bakım Merkezi Kurucu Müdürleri Emine Kahveci ve Abdulkerim Kavaz'dan bakım merkezlerinde barınan yaşlılarla ilgili bilgi aldı.

Güzide kadın bakım merkezinin 2 şubesinde 147 yaşlı ve engellinin barındığını belirten Kavaz kaliteli hizmet anlayışına önem verdiklerini belirterek şunları söyledi, "Misyonumuz yaşlı veya engelli bakma ihtiyacı duyan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, onlara huzurlu bir hayatın kapılarını açmak ve ailelerinin omuzlarındaki fiziksel ve ruhsal yükü paylaşmaktır." dedi.

Yaşlılarla sohbet edip yakından ilgilenen Zil; "Tüm yaşlıların Yaşlılar Haftası'nı kutluyoruz. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Yaşlılık, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönemdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güzide Özel Bakım Merkezi'nde barınan yaşlılara müzik eşliğinde yemek ikram edildi. Şermin Zil, yaşlılara çeşitli hediyeler vererek, yaşlılar gününü kutladı. Program sonunda pasta kesildi. CİHAN
<< Önceki Haber Erzurum'da yaşlılar unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER