Erzurum'daki operasyonda 11 tutuklama


Erzurum'da eğitim gönüllülerine yönelik gerçekleştirilen 'sözde paralel yapı' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden, aralarında AKP'li eski belediye başkanı ve çalışanın da bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Erzurum, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Trabzon ve Van'da 3 gün önce eğitim gönüllülerine yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürüğü (KOM) ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan 30 kişi, dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi savcı tarafından ifadeleri alınan eğitim gönüllüleri, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Yaklaşık 10 saat süren duruşma sonunda aralarında eski AKP Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 8 belediye çalışanı ve işadamı B.Ç., eğitim gönüllüleri M.S. ile. Y.K'nin bulunduğu 11 kişi, 'terör örgütüne üye olma, ihaleye fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik' suçlarından tutuklandı. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanık avukatlarından Mehmet Güzel, hukuk adına ilginç bir dava ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Güzel, ortada silah olmadan, hukuki bir davanın ceza davasına dönüştürülmesinin şaşkınlığı içerisinde olduklarını belirterek, "İlginç bir dosya. Bir hukuk davası nasıl ceza davası oluşturulduğuna şahit olduk. Ortada herhangi bir silah ve silah bulgusu olmadan, delil olmadan belediye ve şirket ortakları mahkum edilerek tutuklandı. Silah olmadan, silahlı terör örgütüne üye olmaktan insanlar tutuklandı" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Duruşma sonrası serbest bırakılan eğitim gönüllüleri, adliye önünde kendilerini bekleyen yakınlarına sarılarak gözyaşları döktü. Bir eğitim gönüllüsü ise kendisinin serbest bırakılıp, arkadaşlarının tutuklanmasının üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Erzurum'daki operasyonda 11 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER