Erzurum şehidini uğurladı


Şırnak'ta tutukluk yapan silahının arızasını gidermek isterken silahın ateş alması sonucu şehit olan özel harekat polisi Eren Yüca (23) memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan şehit özel hareket polisi Eren Yüca, kurum bahçesinde konuşlu kobra tipi zırhlı aracın silah kulesindeki arızayı gidermek istedi. Bu sırada silahın ateş alması sonucu ağır yaralanan Yüca, hastaneye kaldırılırken yolda şehit oldu. Şehit Yüca için bugün Şırnak ve Erzurum'da tören düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Yüca'nın Türk bayrağına sarılı naaşı Erzurum Askeri Havaalanı'na getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından Yüca'nın cenazesi merkez Yakutiye ilçesi Ali Paşa Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli, silah arkadaşlarının tabutunu omuzlarda baba evine kadar taşıdı. Şehidin baba evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Ailesinin son kez yüzünü gördüğü Eren Yüca'nın cenazesi 'helallik' alınmasının ardından Narmanlı Camii'ne getirildi.

İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün cenaze namazını kıldırmasının ardından Yüca'nın naaşı Asri Mezarlık'taki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze namazına şehidin babası Şerafettin Yüca, akrabaları, Vali Ahmet Altıparmak ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bekar olan Yüca 4 yıllık polis memuru idi.

CİHAN
<< Önceki Haber Erzurum şehidini uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER