Erzurum'daki operasyonda suçlamalar pes dedirtti

Paralel paranoyasıyla yapılan operasyonlarda sınır tanınmıyor.

Erzurum'daki operasyonda suçlamalar pes dedirtti

Miraç kandilinde Erzurum'da yapılan operasyonda Peygamber Efendimiz (sas) için kesilen kurbanlar, kutlu doğum etkinlikleri ve sadaka toplama gibi birçok dini faaliyet terör suçu kapsamına alındı. 

"TORBA SUÇ"

Kandil günü Erzurum'un önde gelen iş adamlarının da arasında yer aldığı 75 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Sadaka, kurban, fitre başta olmak üzere muhtaçlara ulaştırmak üzere toplanılan yardımlar, kutlu doğum etkinliği, eğitim projeleri ve ticari faaliyetler suç kabul edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlara yöneltilen suçlamalarsa pes dedirtti. Tecvid dersleri, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yanı sıra piknik gibi sosyal faaliyetler de suç sayıldı. Kurban Bayramı öncesinde Peygamber Efendimiz (sas) için kurban parası toplanması bile polis fezlekesinde suç olarak yer aldı. 

SADAKA DA TERÖR SUÇU OLDU

Öğrencileri sadakaya teşvik, terörizmin finansmanı kapsamına alındı. Bir öğrenci yurdunda yöneticilik yapan kişinin öğrencilerden yurtta bulunan sadaka kutusuna para atılmasını talep etmesi suçlamalara konu edildi. 

PANSİYON-YURT AÇMAK DA TERÖR SUÇU 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlara Erzurum'un genelinde eğitim öğretim, yurt pansiyon vb. faaliyetleri tekellerine alma” suçlaması yapıldı. Erzurum’da çok sayıda özel şirketin, eğitim kurumu, yurt ve pansiyonu olmasına rağmen yapılan bu suçlama herkesi şaşırttı.  

DEVLET PROJESİNE DESTEK VERENLER DE GÖZALTINDA

Erzurum'daki operasyonda kızların okula gönderilmesini teşvik için yürütülen Eğitim Projesi de soruşturma kapsamına alındı. Operasyon kapsamında özellikle eğitim alanında yapılan devlet destekli projelerde aktif rol alan gönüllüler ve hayırseverlerin hedef alınması dikkat çekti. Erzurum’da küçük yaştaki birçok kız çocuğu okula gönderilmek yerine erken yaşta evlendiriliyordu. Bunu engellemek için “Kızlarımıza Yarınlar Verelim” ismiyle bir SODES projesi hayata geçirilmişti. Devlet destekli bu projede de suç sayıldı.

BÜTÜN CEMAATLER HEDEFTE 

Operasyonda sadece Gülen Cemaati hedef alınmadı. Erzurum'da dikkati çeken noktalardan biri de Güneş Koleji Genel Müdürü Musa Sönmez’in de gözaltına alınması oldu. Güneş Koleji geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Mehmet Kırkıncı’ya yakınlığıyla biliniyor. Kolejin operasyonda hedef yapılması dikkati çekti.
<< Önceki Haber Erzurum'daki operasyonda suçlamalar pes dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER