Erzurumlu tiryaki bir şekerle 40 bardak çay içiyor


Erzurumlu 40 yaşındaki iş adamı Ahmet Gölleroğlu, bir kıtlama şekerle 40 bardak çay içiyor.

Günde ortalama 40 bardak çay içen Gölleroğlu, Erzurum Şeker Fabrikası'nın ürettiği 7 santimetre uzunluğundaki kıtlama şeker ile çay keyfi yapıyor. Genelde akşam saatlerinde iş yerinde demlediği çayı arkadaş ortamında içen Gölleroğlu, kıtlama şeker ile çay içmenin zevkli olduğunu belirtti.

Erzurumlu tiryaki Ahmet Gölleroğlu, kıtlama şekerle içtiği çay sayısı şaşırtıyor. Merkez Yakutiye ilçesindeki işyerinde kendi demlediği çayı içen Gölleroğlu'nu diğer tiryakilerden ayıran tek şey kullandığı şeker. Gölleroğlu, saf şeker pancarından imal edilen ve boyu 5 ile 9 santimetre arasında değişen kıtlama şeker ile bir oturuşta 8 kişilik demlikten 20 bardak çay içiyor. Normal şekerin fazla tüketilmesi halinde şeker komasına neden olabildiğini belirten Ahmet Gölleroğlu, "40-50 bardak çay içen insan şeker komasına girer. Normalde bu şekeri kullandığımız için hem dokunmuyor, hem keyif veriyor, hem de farklı bir aroma bırakıyor ağızda. Bu şekerle ortalama 40-50 bardak çay içiyorum." dedi.

Çayı çok sevdiğini kıtlama şekersiz çay içemedğini dile getiren Gölleroğlu, "Ben çayı çok seviyorum günde ortalama 40-50 bardak çay içerim. Fakat çayı içerken kıtlama şekeri olmazsa olmaz. Kıtlama şekeri ısırırsınız ağzınıza minicik parça gelir. Bu parçayı dilinizin altına koyarsınız. O şekerden 4-5 bardak çay içilir. Bunun özelliği burada." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erzurumlu tiryaki bir şekerle 40 bardak çay içiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER