Esad kadar olamadılar

Çin televizyonu Phoenix'e konuşan Esad, "Suriye'ye bizim davetimiz olmadan gelen tüm yabancı güçler işgalcidir" dedi.

SHABER3.COM

Sana'nın haberine göre, "bu güçlerin teröre karşı geçek mücadelede herhangi bir faydaları olacağına inanmadığını" belirten Esad; "ABD'lilerin tarih boyunca kara güçleri gönderdikleri hiçbir ülkede başarılı olamadıklarını" söyledi.

ABD'nin çözüm sağlamada başarısız olduğunu savunan Suriye Devlet Başkanı Esad; "Onların başarılı oldukları şeyler sadece kaos, yıkım ve ölümü tırmandırmak" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile doğrudan ya da dolaylı herhangi bir bağlantı kurup kurmadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Esad, şu ana dek hiçbir direkt bağlantının olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Menbiç ve Rakka'ya operasyon yapılacağını söylemesinin ardından Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Menbiç’in batısında Amerikan askerlerinin konuşlandığını açıklamıştı. 

Sözcü Davis, ABD askerlerinin Suriye’de yeni bir rol üstlendiklerini, küçük bir grup Amerikan askerinin Menbiç batısında ve içinde konuşlandığını bildirmişti. Bölgede şiddet ve çatışmayı önleme amaçlı bulunduklarını açıklayan Davis, Menbiç Askeri Konseyi adlı Arap ağırlıklı bir kuvvetin şehre egemen olduğunu, IŞİD teröristlerinin bulunmadığına Türkiye’yi temin etmek amaçlı bulunduklarını belirtmişti. 
 
Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada bölgedeki tüm güçlerin IŞİD ile mücadeleye odaklanmaları gerektiği mesajı verilmişti.

Bölgede kaç Amerikan askeri bulunduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

ANKARA PYD'NİN HİMAYE EDİLMESİNE SESSİZ KALDI

Yaşanan o kritik gelişmeyle ilgili Ankara şu ana kadar sessiz kaldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan her hangi bir açıklama gelmedi.
<< Önceki Haber Esad kadar olamadılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER