Esed'e Suriye'de destek veren 30 silahlı yabancı örgüt iddiası


Suriye'de yaklaşık beş yıldır devam eden iç savaşta, Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi destekçilerinin büyük bölümünün dışından gelerek bu ülkede savaşan silahlı örgütler olduğu bildirildi. Suriye'deki İhvan-Muslimin (Müslüman Kardeşler) Hareketi'ne yakın sosyal paylaşım siteleri, Esed'in yanında yer alan 30'a yakın yabancı silahlı örgütün ismini paylaştı.

Müslüman Kardeşler, söz konusu bu örgütlerin tamamının ismini twitter hesabından yayınladı. Yayınlanan 30 silahlı örgütün 22'sinin Irak merkezli olmaları dikkat çekti. Listedeki örgütlerin 2'si İran merkezi iken, Bahreyn, Yemen, Afganistan, Lübnan, Filistin ve Suriye'den ise birer örgütün Esed rejiminin ayakta kalması için muhaliflere karşı savaştıkları iddia edildi. Suriye İhvanı, 2015'in ortalarına kadar Suriye'de 14 tane silahlı yabancı örgütün savaştığını, geçen Kasım ayında ise yeni katılanlarla birlikte bu sayının 30'a ulaştığını ileri sürdü.

Bu terör örgütüne karşı çıktığını daha önceden duyuran Suriye'deki Müslüman Kardeşler Hareketi, ülkede IŞİD terör örgütünün yanında Beşşar Esed'e destek vermek için dışarıdan gelen silahlı grupların ülkeye zarar verdiğini açıkladı.




CİHAN
<< Önceki Haber Esed'e Suriye'de destek veren 30 silahlı yabancı örgüt... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER