Eşi ve oğluna göğsünü siper etti

Eşi Zühal ile 3 yaşındaki oğlunu banyoya sakladıktan sonra teröristlere pencereden karşılık verdi. Boynundan ve göğsünden aldığı iki kurşunla evinde şehit olan İsmail Demir gözyaşlarıyla uğurlandı.

Eşi ve oğluna göğsünü siper etti

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından Adana'ya getirilen şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir'in cenazesi, Adana Havalimanı'ndan alınarak baba evine götürüldü. 2'si polis, 3 kardeşi olan şehit İsmail Demir'in cenazesi, bir süre baba ocağında bekletildi. Akraba ve komşularından alınan helallik sonrasında şehit Astsubay İsmail Demir'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü.
Şehidin Bağlar Polis Merkezi Amirliği'nde görevli ağabeyi Murat Demir ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan kardeşi Yunus Emre, cenaze aracındaki tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit İsmail Demir'in polis kardeşleri "Hakkını helal et" dedi.

'MERTEBEN MÜBAREK OLSUN KUZUM'

Cenaze aracı ile birlikte camiye gelen Anne Hayriye Demir, yavrusunu son yolculuğuna uğurlamadan önce, oğlunun tabutuna sarılı bayrağı okşayarak öptü. Oğlunun şehitlik makamına ulaştığını söyleyen Hayriye Demir, "Merteben mübarek olsun kuzum. Kuzum, biliyorum kızıyorsun ama içim yanıyor, dayanamıyorum kuzum. Hakkını helal et yavrum. Hazreti Hamza yoldaşın olsun yavrum" diyerek gözyaşı döktü. Hayriye Demir, cenaze töreni boyunca da elinde tuttuğu oğluna ait fanilayı kokladı.



CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Tören mangasının omuzlarında taşınan eşinin tabutunu asker selamı ile karşılayan Zühal Demir, "Benim eşim kahramanca şehit oldu. Ben şehit eşiyim, ben güçlüyüm. Ağladığımı görmesin, ben onun şehit olduğuna değil, bir daha göremeyeceğime ağlıyorum" diye seslendi.



Protokol üyelerinin taziye ve başsağlığı dileklerinin ardından kılınan cenaze namazı sonrasında şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir, Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.



EVİNDE ŞEHİT OLDU

PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırı sırasında İlçe Jandarma Komutanlığı'nın lojmanlarındaki evinde olan şehit İsmail Demir'in, açılan ilk ateşle eşi Zühal ile 3 yaşındaki oğlunu banyoya sakladıktan sonra pencereden karşılık verdiği ortaya çıktı.

Boynundan ve göğsünden aldığı iki kurşunla evinde şehit olan İsmail Demir'in, 2 yıldan beri görev yaptığı Şırnak'tan Adana'ya tayin olduğu ve 19 gün sonra ilişiğini keseceği kaydedildi.



<< Önceki Haber Eşi ve oğluna göğsünü siper etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER