Eski AKP'li isim öyle sözler sarf etti ki!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile hareket eden bir isim açtı ağzını yumdu gözünü.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) eski Ankara il başkanı Nedim Yamalı, partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin akabinde nerede alındığı belli olmayan bir takım kararların partinin yetkili kurullarına getirildiğini söyledi.

TV5'e konuk olan Nedim Yamalı, Ahmet Davutoğlu'nun parti başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından parti içindeki sorunların baş gösterdiğini söyledi. 

YAMALI: KARARLAR BİR YERLERDE ALINIYOR, GELİYOR

"Düşünme Vakti" isimli programda Suat Toktaş'ın sorularını cevaplandıran Yamalı, cumhurbaşkanlığı sisteminin nasıl tek adam rejimine dönüştüğünü şu sözlerle özetledi: "Bazı kararlar geliyordu biz ildeyken, yani nereden geldiğini bilmiyoruz, partinin yetkili kurullarının bunlardan haberi yok, bir yerlerde karar alınıyor geliniyor."

Yamalı, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ısrar edilmesini "Türkiye için çok büyük bir risk" diye nitelendirdi. 

AKP'nin eski Ankara il başkanı Nedim Yamalı partide tek kişinin hâkim olduğunu söyledi.

Yamalı, "Problem şu: Bu reformlar sanki yapılmak istenmiyor gibi bir görüntü oluştu maalesef. Hem parti içinde hem de uygulamalarda sanki bu büyük güçten hoşlanıldı ve bu büyük güç bırakılmak istenmiyor gibi bir görüntü oluştu maalesef."  ifadelerini kullandı.

"PARTİYLE İLGİLİ KARARLAR YETKİLİ KURULLARDA ALINMIYOR"

Yamalı, cumhurbaşkanının yetkilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve diğer kurumlara verilmesi gerektiğini belirterek, "Parti biraz daha özgür ve bağımsız devam edebilmeliydi. Partiyle ilgili kararlar, parti yetkili kurullar tarafından alınması gerekiyordu, fakat bunlar bırakıldı." dedi.

<< Önceki Haber Eski AKP'li isim öyle sözler sarf etti ki! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER