Eski bakandan önemli Bank Asya uyarısı

Bank Asya'ya yapılan ikinci el koyma operasyonuna yurtiçinden tepkiler yağmaya devam ediyor.

Eski bakandan önemli Bank Asya uyarısı

Bank Asya'ya yapılan ikinci el koyma operasyonuna yurtiçinden tepkiler yağmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Samanyolu Haber TV'ye açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okutan "Türkiye'de her türlü hukukun ayaklar altına alındığını ve artık Türkiye'de hukuk ve demokrasiden söz edilmesinin mümkün olmadığını" belirtti.

Her konuşmada demokrasiden bahsedildiğini ancak bunun yersiz olduğunun altını çizen Okutan "İleri demokrasi diyoruz Türkiye'de demokrasinin kırıntısı yok" dedi.

Kendisinin de Sosyal Çalışma Bakanlığı yaptığı dönemde bir çok bankaya el konulduğunu fakat bir iki tartışmalı banka hariç hiç bir şekilde hukuksuzluğa başvurulmadığını belirten Yaşar Okutan "Geçmiş dönemde bankacılık sistemi çok arızalıydı; o tarihteki yasalara uygun el konuldu TMSF tarafından" dedi.

Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde 'geçici bir kriz var' diyerek var olan ekonomik krizi kabul etmek zorunda kalmıştı. Kamu ve özel sektörünün dış borcunun bu kadar arttığı bir dönemde Bank Asya'ya el konulma hukuksuzluğunun etkisinin ülkeyi yıkacağını belirten Okutan "Türkiye'nin bir yılda 212 milyar dolar para ödemesi lazım yabancılara. Ülkemizin böyle hukuksuz bankaya el koyma gibi lüksü yok" diyerek gelinen noktanın vahim boyutuna dikkat çekti.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Eski bakandan önemli Bank Asya uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER