Eski belediye başkanına uyuşturucudan 10 yıl 6 ay hapis cezası


Kocaeli'de büyükşehir yasasının çıkmasının ardından kapatılan Uzunçiftlik Beldesi'nin eski Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, aracında 91 kilogram uyuşturucuyla yakalanması nedeniyle, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıldı.

Yıllarca CHP saflarında siyaset yapan ve yerel seçimlerde CHP'den Kartepe Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine rağmen kazanamayan Yaşan Sönmez, 7 Haziran milletvekili seçimleri arefesinde 27 Mayıs'ta AK Parti'ye katıldı. AK Parti rozetini de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın taktığı Yaşar Sönmez, daha önce İzmit'e bağlı en büyük belde olan Uzunçiftlik'in gelişmesinde çok önemli hizmetlerde bulundu.

Kartepe ilçesinde yemek şirketi işleten, fabrikalara müteahhitlik hizmetleri de veren Yaşar Sönmez, 14 Temmuz 2015'te İstanbul'da, cipindeki çantalar içinde 91 kilo esrarla yakalanmıştı. Uyuşturucu operasyonunun ardından, eski başkan Yaşar Sönmez ile birlikte aynı araçta yakalanan Azer Ataoğlan ise tutuklanmıştı.

Sanıkların İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmasında karar çıktı. Son duruşmada son sözü sorulduğunda daha önce yaptığı savunmasını tekrarlayan Sönmez, "Pişmanım. Üzüntü duyuyorum." dedi. Sanık avukatı Ersayın Işık ise müvekkilinin daha önce hiçbir suça karışmadığını, tanınmış bir işadamı olduğunu ve suçunu kabul ettiğini belirterek mahkemenin bu hususları gözönünde bulundurmasını istedi. Mahkeme Sönmez'e 10 yıl 6 ay hapis cezası ile 18 bin lira adli para cezası verdi. Sönmez'in iş ortağı Azer Ataoğlan ise 14 yıl hapis cezası ve 24 bin lira para cezasına çarptırıldı. Sönmez'in 7 buçuk aydır tutuklu bulunması ve 1 yıl denetimli serbestlikte faydalanacak olması ile aldığı cezanın 3 te 2 sini yatacağı öğrenildi. Avukatı Ersayın Işık ise kararı temyize gideceklerini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Eski belediye başkanına uyuşturucudan 10 yıl 6 ay hapis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER