17 Aralık'ta arama ve gözaltı kararı veren hakim gözaltında

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan hakim, savcı ve polislere yönelik hukuksuz işlemler devam ediyor. Son olarak arama ve gözaltı kararlarında imzası bulunan hakim Süleyman Karaçöl ve Muammer Akkaş için yakalama istendi, Karaçöl Kütahya'da teslim oldu.

17 Aralık'ta arama ve gözaltı kararı veren hakim gözaltında

Yolsuzluk soruşturmasından kurtulmak için Emniyet birimlerini dağıtan, hakim ve savcıları ya meslekten ihraç ya da yer değiştirme cezalarıyla cezalandıran AKP Hükümeti ve desteklediği HSYK yapısı, skandal bir karara daha imza attı. 

17 Aralık soruşturmasında arama ve gözaltına alma kararlarında imzası bulunan eski Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Süleyman Karaçöl hakkında HSYK raporuyla yakalama ve tutuklama talep edilmesinin ardından Karaçöl bulunduğu Kütahya'da polise teslim oldu.

Verdiği arama kararları sebebiyle 'Örgüt kurmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' gibi ilginç bir suçlamaya maruz bırakılan Karaçöl hakkında, hakimlikten henüz ihraç edilmediği için normal şartlarda yakalama, gözaltına alma tedbirleri uygulanamazken Karaçöl için bu tedbirler uygulanmış oldu. Hakimlik ve savcılık teminatı hiçe sayılan hakimin normal şartlarda Yargıtay'da yargılanması gerekiyor ancak AKP hükümeti ve HSYK bu kuralı defalardır çiğniyor. 

HAKİM KARAÇÖL, SAVCIYI ŞEHİT EDEN TERÖRİSTİ TUTUKLAMIŞTI

17 Aralık 'Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu' soruşturmasında imzası bulunan Karaçöl, Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristleri de tutuklayan hakimdi. Teröristler serbest bırakıldıktan sonra İstanbul'daki adliyede savcı cinayetine imza atmıştı.

KARAR MESAİ SONRASI GİRİLMİŞ

Haberdar'dan Arzu Yıldız'ın haberine göre ise tutuklama istenen Muammer Akkaş'ın avukatı Lütfü Alacoğlu ise şunları söyledi:

"Yakalama kararının hangi kapsamda çıkarıldığını bilmiyoruz. Bakırköy Savcılığı'na gittik ancak bize bilgi vermedi. Basında yer alan haberlere göre, suçlamalar TCK 314 ve 324,328'deki darbe ve örgüt suçlaması. 25 Aralık soruşturması ile ilgili Yargıtay'da açılmış bir dava ve HSYK'da devam eden disiplin soruşturması var. 

Aynı soruşturma kapsamında farklı bir şekilde soruşturma yapılıyorsa onu bilemiyoruz fakat bu da yine hukuka aykırı. Yine 2802 sayılı yasada hakim ve savcıların nasıl gözaltına alınacağı, sorgulanacağı düzenlenmiş fakat artık bu yasalar hiçe sayılıyor. 

Diğer yandan olay çok yeni doğru bilgiyi almadan bu konuda bir şey yazılması, söylenmesi şu aşamada doğru değil.

Dün mesai saati bitiminde karar UYAP'a girilmiş ama merkezden değil Ankara'dan karar girilmiş. Soruşturma savcısı dahi kapsamını bilmediğini söylüyor."

SAMANYOLUHABER.COM/HABERDAR.COM
<< Önceki Haber 17 Aralık'ta arama ve gözaltı kararı veren hakim gözaltında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER