'Eski Tas Eski Hamam' resim sergisi açıldı

'Eski Tas Eski Hamam' resim sergisi açıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "Eski Tas Eski Hamam–Farklılıklar ve Farkındalık II" adlı çağdaş resim sergisi, tarihî Sekibaşı Hamamı'nda açıldı. Menteşe Belediyesi ile Şeli Art Project işbirliğiyle düzenlenen serginin açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergideki eserlerin, tarihî hamamı adeta bir modern sanat galerisine dönüştürdüğünü belirten Şeli Abut Benhabib, "Sanatçılarımızın özgün yaratıları ve çağı yakından izleyen çalışmalarıyla bu projenin, diğer kurum ve galerilere örnek olacağına eminim." dedi. Başkan Gümüş ise, "500 yıllık Sekibaşı Hamamımız, bugün kültür ve sanat yolunda bir sergiye daha evsahipliği yapıyor. İlçemize ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası olan tarihî Sekibaşı Hamamımız'ın yapımının, 15. yüzyıla ait olduğu bilinir. Tarihî Sekibaşı Hamamımız, bugün sanatçı Şeli Abut Benhabib ve dostlarını ağırlıyor. 17 sanatçımızın yaklaşık 50 çağdaş resim eseri, bugün bizlerle birlikte. Şeli Hanım'a ve dostlarının, belediyemizle ortak düzenlediği sergide bizlerle olmalarından mutluluk duydum." ifadelerini kullandı. Başkan Gürün de Muğla'nın bir kültür şehri olduğunu belirterek, "500 yıllık mazisi olan ve restorasyonu yapılan bu tarihî hamam, kültür turizmine kazandırılmış çok özel bir yer. Tarihî hamamımız, aynı zamanda kent belgeliği olan bir yer. Ben Şeli Hanım'ın özgeçmişini okuduğumda, alternatif sergilerle farklı çalışmaları dikkatimi çekti. Örneğin hastanelerde açtıkları sergileri, hastaları sanatla buluşturması, bir hekim olarak beni de çok etkiledi. Bugün de 'Eski Tas Eski Hamam' ile bizi güzel ve yeni eserlerle buluşturdunuz." diye konuştu.

Ardından Vali Çiçek, Benhabib'e sergiye katkı ve katılımlarından dolayı plaket verdi. Ayrıca sergide eseri bulunan sanatçılara da teşekkür belgesi verildi. Daha sonra protokol üyeleri, sanatçılarla birlikte sergiyi gezdi. Sergini ardından Vali Amir Çiçek ve beraberindekiler, Sekibaşı Hamamı'nı da gezerek bilgi aldı.

Sergide Begüm Antalya, Kübra Aydoğan, Catherine Barbaroux, Pınar Ervardar, Rolana Ceckauskaute, Gelengül Filiz, İlker Kayalı, Beril Taşkent, Derya Tatari, Yağız Efe Öz, Gizem Uzkur, Harika Ören, Sibel Tan, Çiğdem Şahin, Banu Erdem, Yusuf Tolga Ünker ve Şeli Abut Benhabib'e ait toplam 50 eser bulunuyor. Sergi, 12 Şubat 2016 Pazartesi gününe kadar devam edecek. CİHAN
<< Önceki Haber 'Eski Tas Eski Hamam' resim sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER