Eskişehir Ekonomi Kampı 8 Nisan'da başlıyor


Eskişehir Ticaret Odası (ETO)'nun düzenlediği ve ileriki yıllarda Asya'nın Davos Zirvesi'ne dönüştürülmesi planlanan Eskişehir Ekonomi Kampı, 8 Nisan'da başlayacak. Ekonomi kampında, Eskişehir'in ve Türkiye'nin ve dünya ekonomisinin bugünü ve geleceği tartışılacak.

Eskişehir Ekonomi Kampı, iş aleminin önde gelen isimlerini, Türkiye'nin ünlü akademisyenleri ve Eskişehir ekonomisinin temsilcilerini bir araya getirecek. Türkiye ve Eskişehir ekonomisinin dünyadaki yeri ve geleceğinin ele alınacağı panel ve çalıştaya Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, dünyanın en büyük e-ticaret sitesinin deneyimlerini paylaşmak üzere Alibaba.com E-Glober Müdürü Orkan Aytulun katılacak. Programda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Prof. Dr. Cenap Çakmak, Anadolu Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu da yer alacak.

Eskişehir Ekonomi Kampı hakkında konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, "Eskişehir Türkiye'nin sanayi ve ticaret şehridir. Dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle de hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine yön vermeli, vizyonunu belirlemelidir. Eskişehir Ticaret Odası olarak biz de Eskişehir'in bu yöndeki potansiyelini ve yerini güçlendirecek bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Panel ve çalıştay ile gelişen dünyada daha büyük bir Eskişehir için neler yapılması gerektiğini akademisyenlerimiz ve önde gelen iş insanlarımız ile değerlendireceğiz. Çalıştayın sonucunu da kitap olarak yayınlayacağız. İlkini gerçekleştireceğimiz Eskişehir Ekonomi Kampı'nın ileriki yıllarda büyükelçiler, devlet adamları ve iş dünyasının temsilcilerinin de katılımı ile Asya'nın Davos Zirvesi'ne dönüştürmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Panel ve çalıştayda, 'Hindistan, Çin ve Pasifik ülkeleri gibi gelişmekte olan ülkelerin ve bölgelerin, yüzyıllar önceki DNA'sına ve genetiğine dönüşünün hızının artmasının dünya ekonomisine ve sektörlere etkisi', 'Dijitalleşmenin dönüştürdüğü sanayiler ve ticaret yolları, iş yapış biçimleri', 'Kaynak üretimi ve tüketiminin geleceği etkileri' ele alınacak. Yine etkinlikte, 'İklim değişikliği, malzeme bilimindeki yenilikler, internet ve teknolojide yaşanan gelişmelerin dünya ticaretine etkisi' ve 'Dünyanın, Türkiye'nin ve Eskişehir'in geleceği noktanın tespiti ve yol haritasının oluşturulması' konuları üzerinde durulacak. CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehir Ekonomi Kampı 8 Nisan'da başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER