Eskişehir Müftülüğü, 800 imamı imtihandan geçiriyor


Eskişehir Müftülüğü, kent genelinde görev yapan imamlar için imtihan uygulaması başlattı. İl Müftülüğü'nden yapılan sınavla ilgili, içeriği farklı iki duyuru, din görevlileri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Olayın başka hiçbir yerde yapılmayan ve örneği görülmemiş şekilde müftülük vekili tarafından açıklanması ise din görevlilerini hayrete düşürdü. Ayrıca imamları imtihandan geçiren görevlilerinin birinin vaiz, birinin müftü yardımcısı, ikisinin imam olması ve zorunlu imtihanın müftülüğün resmi sitesinde yer verilmemesi, resmi yazıyla personele iletilmemesi de dikkat çekti.

İl Müftülüğü, bu zamana kadar örneği olmayan bir imtihan uygulaması başlattı. İmtihan, Eskişehir'de görevli 800 civarında imama, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır tarafından iki ayrı telefon mesajı ile duyuruldu. Alınan bilgiye göre, İl Müftülüğü'nde yapılan sınavla ilgili, Odunpazarı Müftüsü Burhan Çakır imzasıyla içeriği farklı iki duyuru, din görevlilerini de şaşırttı. Sınavın, başka hiçbir yerde yapılmayan ve örneği görülmemiş şekilde müftü vekili tarafından açıklanması ise din görevlilerini hayrete düşürdü. Ayrıca imtihanla ilgili iki farklı açıklama yapılması din görevlilerinin tepkisine neden oldu. Duyuruların ilkinde 'ezber, yüzüne, ilmihal ve tecvit' konularına hazırlanılması istenirken, ikinci açıklamada ise konuların 'hitabet, ezan ve Kur'an' olarak değişmesi şaşkınlıkla karşılandı. Türkiye genelinde bu zamana kadar hiçbir İl Müftülüğü'nün yapmadığı uygulamayı, Eskişehir Müftülüğü'nün vekil müftü aracılığıyla din görevlilerine yapması da personeli zor durumda bıraktı. Ayrıca imtihana personelin katılmasının zorunlu olması da tepki topladı.

MÜFTÜLÜKTEN İKİ AYRI İMTİHAN AÇIKLAMASI

İl Müftülüğü'nden imtihanla ilgili din görevlilerine SMS yoluyla yapılan ilk duyuru şöyle: "Eskişehir İl Müftülüğü, Din Görevlileri Bilgi ve Becerilerini Ölçme ve Değerlendirme Mülakat Sınavı yapacağından ezber, yüzüne, ilmihal ve tecvit konularından hazırlıklı olarak 14.12.2015 tarihinde saat 09.00'da İl Müftülüğü ek binasında hazır bulunmanızı rica ederim. Odunpazarı Müftüsü Burhan Çakır. Not: Tüm personelin katılması mecburidir."

Yapılan ikinci açıklamada ise düzeltme yapılarak şöyle denildi: "Düzeltme: Eskişehir İl Müftülüğü, Din Görevlileri Ezan, Kur'an ve Hitabet konusunda durum değerlendirmesine tabi tutulacağından 14.12.2015 tarihinde saat 09.00'da İl Müftülüğü ek binasında hazır bulunmanızı rica ederim. Odunpazarı Müftüsü Burhan Çakır. Not: Tüm personelin katılması mecburidir."

İMAMLARI, İKİ İMAM İMTİHAN EDİYOR

Söz konusu bildirin ardından il genelinde görev yapan 800 civarındaki imam, açıklanan konularda imtihana alındı. Müftülük kaynaklarından alınan bilgiye göre, bunun için 4 ayrı komisyon kuruldu. Söz konusu her bir komisyonda, bir vaiz, bir müftü yardımcısı ve iki imam yer alıyor. 800 imama yine kendileri gibi imam olan ve müftülükçe belirlenen iki imamın imtihan etmesi tepki çekti. Müftülüğün Ankara yolu üzerindeki ek binasında yapılan imtihanın önümüzdeki günlerde sona ermesi bekleniyor. Ayrıca, müftülüğün söz konusu zorunlu imtihanla ilgili bilgi veya açıklamayı kurumun resmi internet sitesinde yer vermemesi veya yazılı olarak personeline göndermemesi dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehir Müftülüğü, 800 imamı imtihandan geçiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER