Eskişehirspor: 0 - Bursaspor: 1 (İlk yarı)


Stat: Eskişehir Atatürk
Hakemler: Serkan Çınar, Kerem Ersoy, Erdem Bayık
Eskişehirspor: Ruud Jorge Boffin, Fehmi Emre Güngör, Jordi Figueras Montel, Kamil Ahmet Çörekçi, Anıl Karaer, Alpaslan Öztürk, Anel Hadzic, Emre Güral, Tornike Okriashvili, Engin Bekdemir, Axel Meye Me Ndong
Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Tomas Sivok, Dany Achille Nounkeu Tchounkeu, Aziz Eraltay, Bakaye Traore, Jem Paul Karacan, Pablo Martin Batalla, Deniz Yılmaz, Balazs Dzsudzsak, Tomas Necid
Gol: Dk. 25 Pablo Martin Batalla (Bursaspor)

Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 23. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Eskişehirspor ile Bursaspor karşı karşıya gelirken, mücadelenin ilk yarısını konuk Bursaspor 1 - 0 önde tamamladı.

Eskişehirspor'da kart cezası bulunan Nadir Çiftçi ve Kıvanç Karakaş bu önemli mücadelede forma giyemiyorlar. Konuk Bursaspor'da ise sakatlığı bulunan Serdar Aziz, maç kadrosuna alınmayan Tom De Sutter ve Emre Taşdemir ayrıca sarı kart cezalısı olan Şamil Cinaz bu mücadelede yer alamayan önemli isimler oluyor.

15. dakikada Pablo Martin Batalla'nınkullandığı köşe vuruşunda topu ön direğe gönderdi. Gelen topu Emre Güngör kafayla uzaklaştırmak istedi, ancak top ceza yayı içinde Bakaye Traore'nin önüne düştü. Bakaye Traore, topun gelişine şutunu çekti, fakat top Tornike Okriashvili'den geri geldi. Dönen topu iyi takip eden Dany Nounkeu ceza sahası dışından sert bir şut çekti, ancak kaleci Ruud Boffin yatarak bu şutta topu kontrol ederek gole izin vermedi.

21. dakikada sağ taraftan köşe vuruşunu kullanan Engin Bekdemir'in, ön direğe doğru gönderdiği topta meşin yuvarlağı iyi takip eden Axel Meye topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekti, fakat top kalenin hemen üstünden auta çıktı.

23. dakikada ev sahibi Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Engin Bekdemir yerden sert bir şut çekti, ancak kaleci Harun Tekin bu şutta topu kurtarmayı başardı ve gole izin vermedi.

25. dakikada Bursaspor, Pablo Martin Batalla ile maçta 1-0 öne geçti. Orta sahanın biraz ilerisinde topla buluşan Balazs Dzsudzsak, derinlemesine attığı pas ile topu Pablo Martin Batalla ile buluşturdu. Ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Pablo Martin Batalla, kalecinin açıldığını görünce aşırtma bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu: 0 - 1.

29. dakikada hızlı gelişen Eskişehirspor atağında sol kanatta süratle ilerleyen Engin Bekdemir pasında topu ceza yayının hemen önündeki Emre Güral'a aktardı. Emre, topu soluna çektikten sonra şık bir plase vuruşu yaptı, ancak top az farkla auta çıktı.

30. dakikada gelişen Bursaspor atağında Pablo Martin Batalla'nın pasıyla ceza yayının hafif sağ tarafında topla buluşan Balazs Dzsudzsak önünü boşalttıktan sonra sol ayağıyla şutunu çekti, fakat top kalenin hemen yanından auta çıktı.

38. dakikada sol köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına Bursaspor'dan Pablo Martin Batalla geçti. Pablo Martin Batalla'nın ön direğe doğru gönderdiği topu kaleci Ruud Boffin kontrol edemedi. Hemen ardından yaşanan karambol sonrası kafalardan seken top tekrar kaleci Ruud Boffin'de kaldı.

43. dakikada uzun gelen topu ceza yayı önünde Axel Meye kafayla Tornike Okriashvili'nin önüne indirdi. Tornike Okriashvili, ceza sahası içi sağ tarafından dönerek şık bir vuruş yaptı, ancak zayıf giden bu şutta kaleci Harun Tekin zorlanmadan topu kontrol ederek, gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da konuk Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehirspor: 0 - Bursaspor: 1 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER