ESOGÜ'de gerginlik; 12 öğrenci gözaltına alındı

ESOGÜ'de gerginlik; 12 öğrenci gözaltına alındı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) stant açmasını protesto etmek isteyen bir grup kolektif üniversite öğrencilerine polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Çevik kuvvetin olaya müdahale etmesiyle 12 öğrenci plastik kelepçeyle gözaltına alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü'nda bir grup İHH İnsani Yardım Vakfı mensubu dün stantlarının bir grup öğrenci tarafından kaldırılmak istenmesini protesto etmek istedi. ESOGU Mühendislik bölümü önünde toplanan yaklaşık 100 kolektif öğrenci grubu, bu protesto gösterisine izin vermek istemedi. Bunun üzerine polis ekipleri, öğrencilerin dağılmalarını istedi. Burada beklemeye devam eden öğrencilere TOMA tazyikli suyla müdahale ederken, öğrenciler de polise taş ve soda şişesi fırlattı. Çevik kuvvet ile öğrenciler arasındaki kovalamaca, Endüstri Mühendisliği Fakültesi önüne kadar sürdü. Burada polis ekipleri, öğrencileri gözaltına almak istedi. Polis ile öğrenciler arasında çıkan arbede sonunda 12 öğrenci, yere yatırılarak elleri plastik kelepçeyle bağlandı. Gözaltına alınan 12 öğrenci Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÜNİVERSİTEDE TEKBİR SESLERİ

Polis Kollektif Öğrenci gruplarını gözaltına alıp götürürken, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı da, dün stantlarının bir grup öğrenci tarafından kaldırılmak istenmesini protesto ederek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından önce ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan yüzlerce İHH mensupları tekbir getirerek Kuran-ı Kerim'den ayetler okudu. Basın açıklamasını Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Şube Başkanı Musa Karadaş yaptı. Karadaş, DAİŞ'le bir bağlantılarını olmadıklarını belirterek, "Bir takım cahilane gruplar yok efendim DAİŞ'e silah veriyorlar diyerek iftira kampanyası yürütmelerine asla sesiz kalamayız. Böyle bir şey mümkün değildir. DAİŞ bir terör örgütüdür. Şu an Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesinin sebebi de DAİŞ'dir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber ESOGÜ'de gerginlik; 12 öğrenci gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER